board 2021-2022

(in Dutch)

Wij zijn de springplank van de nieuwe generatie. Wij willen iets betekenen voor de wereld. Klein beginnen en groots worden. Meedoen is makkelijk. Doe iets geweldigs en maak zo anderen blij. Of word bestuur bij NJR, dan veranderen we de wereld samen. Leven is lef tonen. Laten we het doen.


Wil jij deel uitmaken van bestuur 2021-2022? Lekker dan! Of wil je eerst erachter komen wat dat precies inhoudt? Dat is ook oké. Laten we er rustig doorheen lopen:


1. wat houdt een bestuursjaar in?

Dit zijn dingen die je moet weten over een bestuursjaar bij NJR:

  • Het bestuur van NJR telt 7 functies: een voorzitter, een secretaris, een bestuurslid organisatie & financiën, een bestuurslid media & communicatie, een bestuurslid internationale zaken en twee belangenbehartigers, namelijk jongereninspraak en empowerment & sterke punten;
  • Tijdens je bestuursjaar zet je samen met je medebestuursleden de koers van NJR uit. Je zet je in voor de grootste jongerenorganisatie van Nederland en hebt de verantwoordelijkheid om de belangen van jongeren altijd voorop te zetten;
  • Het is de bedoeling dat je maximaal 29 jaar bent om plaats te nemen in het bestuur;
  • Je bestuursjaar bij NJR begint op 1 juli;
  • NJR heeft een kantoor (met medewerkers, een koffiemachine en een tosti-ijzer) op de Kromme Nieuwegracht 58 in Utrecht;
  • Een bestuursfunctie bij NJR kost minimaal 24 uur per week en daar staat een vergoeding van €750,- per maand tegenover.


2. wat is NJR eigenlijk precies?


3. wat doet het bestuur?

Wil je weten waar het bestuur zich mee bezighoudt? Hier nemen we je mee in het bestuursleven van NJR.


4. welke functie past bij jou?


5. hoe pas jij bij NJR?

qua sterke punten

Wij zijn altijd bezig met jongeren te laten zien wat hun sterke punten zijn en hoe ze die in kunnen zetten om de wereld om hen heen mooier te maken. Weet jij al wat jouw sterke punten zijn? Doe de sterke punten test en bedenk hoe jij jouw skills kan inzetten voor een bestuursjaar bij NJR.

qua visie

Je kan ook het werkplan voor 2021 lezen om te zien wat we allemaal uitspoken en of de thema's waar wij ons mee bezighouden aansluiten op jouw visie op de wereld.


6. ik heb een vraag

FAQ

Dit zijn de veelgestelde vragen over een bestuursjaar.

Informatieavonden

Lijkt het je toch nog even fijn om te kletsen met het huidige bestuur en zo face-to-face te horen hoe een bestuursjaar eraan toegaat? Het bestuur organiseert op 17 februari en 4 maart een informatie-avond om 19:30 (online). Meld je aan door een mail te sturen naar bestuurslid Erben ([email protected]).


7. en solliciteren maar!

Weet jij zeker dat het bestuur van NJR de klus is voor jou? Tof! Stuur deze pdf (deze kan je digitaal invullen in de pdf-lezer op je computer of uitprinten en inscannen) met je cv naar [email protected]. De deadline is op zondag 28 maart om 23.59 uur.

Wil je jezelf van je creatieve kant laten zien? Dan staat het je vrij om ook een filmpje/infographic/podcast/wat dan ook toe te voegen aan je mail. Vergeet in ieder geval niet het pdf bestand en je cv te sturen!


8. ook nog even dit

Studeer je aan het mbo? Dan weten we dat het niet zo vanzelfsprekend en makkelijk is om een bestuursjaar te doen in verband met de leerplicht en vele contacturen op school. Mocht je solliciteren (wat we heel erg aanmoedigen), gaan we je daarom helpen bij het vormgeven van jouw bestuursjaar, zodat je niet alleen genoeg tijd hebt om te besturen en jezelf te ontwikkelen, maar ook voor school.

meer weten