NJR zoekt een bestuurslid organisatie & financiën

Als bestuurslid organisatie & financiën zie jij het als een uitdaging om NJR te versterken in financieel en organisatorisch opzicht. Je bent goed met cijfers, maar tegelijkertijd zie jij voortdurend kansen om de interne organisatie van NJR te verbeteren. Je hebt interesse in het uitbouwen van je visies en bent goed in verbanden zien.


Je houdt de bestuursbudgetten in de gaten, zorgt samen met de financieel manager dat de jaarrekening op orde is en werkt aan nieuwe kansen voor financiering. Jullie houden NJR in de groene cijfers! Officieel ben jij dus de penningmeester van de organisatie. Ook sta je klaar voor onze lidorganisaties wanneer zij financiële vragen hebben. En kan hen hier waar nodig adviseren.

Daarnaast ben jij het bestuurslid dat werkt aan de interne ontwikkeling van NJR als organisatie. Je ziet snel waar de organisatie niet soepel loopt en vindt manieren om dit op te lossen. Je werkt hiervoor nauw samen met het managementteam.

Hierin werk je graag gestructureerd en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Het is ook belangrijk dat je graag in een team werkt. Je gaat niet alleen samenwerken met de andere bestuursleden, maar ook met het financiële team van NJR.

Uiteraard is het - net als bij alle andere bestuursfuncties - mogelijk om je te richten op een specifiek thema of dossier dat jou aanspreekt en waar je helemaal voor wilt gaan. Dream big!


het bestuurslid organisatie & financiën

  • heeft gevoel voor financiën en budgetten;
  • is niet bang om initiatief te nemen;
  • heeft een sterk verantwoordelijkheidsgevoel;
  • herkent en ontdekt nieuwe mogelijkheden voor fondsenwerving;
  • is goed in organiseren;
  • heeft gevoel voor netwerken;
  • is overzichtelijk.


klets met Koen

Wil je van iemand persoonlijk horen hoe het is om bestuurslid organisatie & financiën te zijn? Koen, ons huidig bestuurslid organisatie & financiën, vertelt je daar graag meer over! Neem contact op:


of meteen solliciteren?

Weet je zeker dat dit de klus voor jou is? Stuur dan deze pdf ingevuld (dat doe je met je pdf-lezer die je gewoon op je computer hebt, maar je mag hem ook uitprinten, invullen en inscannen) samen met je cv naar [email protected].

Houd er rekening mee dat je in aanloop naar de start van je bestuursjaar bij NJR beschikbaar dient te zijn op de volgende momenten:

  • Instemmen van nieuw bestuur tijdens de Algemene Vergadering: 7 juni in de avond;
  • Inwerk- en meeloopdagen: +/- 24 uur per week tussen 7 en 30 juni;
  • Je eerste werkdag: donderdag 1 juli.


eerst meer weten?