NJR zoekt bestuurslid internationale zaken

Als bestuurslid internationale zaken ben jij verantwoordelijk voor de internationale agenda van NJR. Jij slaat de brug tussen het nationale en het internationale speelveld door contacten met internationale collega’s te onderhouden en verder uitbouwen. Op deze manier werk jij aan grensoverschrijdende kennisuitwisseling en samenwerking, zodat we nog beter de positie van jongeren nog breder kunnen versterken.


Ook ga je de samenwerking aan met NGO’s en verschillende ministeries om jongeren mee te laten praten in de internationale politiek. Veel van je werk op internationale jongerenparticipatie zal dan ook draaien rondom de Youth Goals van de Europese Unie en de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Ook help jij deze internationale afspraken juist terug te vertalen naar de Nederlandse context waar dit relevant is voor jongeren. In beide richtingen werk je nauw met onze Jongerenvertegenwoordigers, die weliswaar een zelfstandig mandaat hebben, maar onmisbare partners zijn op specifieke thema’s.

Daarnaast vertegenwoordig jij NJR in de stuurgroep van SDG Nederland en werk je met andere sectoren in dit netwerk aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDGs) van de VN. De inzet van NJR op de SDGs is verder toegelicht in ons beleidsplan 2021-2023. Ook ben je natuurlijk de brug tussen het bestuur en ons NJR team internationaal.


handig

Als de volgende dingen over jou gaan is het een match made in heaven. Voor het bestuurslid internationale zaken gelden namelijk de volgende eisen.

  • Je kan je uitstekend uitdrukken in het Engels;
  • Je hebt (studie- of praktijk)ervaring met internationale verhoudingen;
  • Je bent bereid om indien nodig internationaal te reizen.

Tot slot is het een pré als je affiniteit hebt met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDGs) van de Verenigde Naties.


klets met Thyrza

Wil je toch graag nog even van iemand persoonlijk horen hoe het is om bestuurslid internationale zaken te zijn? Neem dan contact op met Thyrza, de huidige international van NJR.


of meteen solliciteren?

Weet je zeker dat dit de klus voor jou is? Stuur dan deze pdf ingevuld (dat doe je met je pdf-lezer die je gewoon op je computer hebt, maar je mag hem ook uitprinten, invullen en inscannen) samen met je cv naar [email protected].

Houd er rekening mee dat je in aanloop naar de start van je bestuursjaar bij NJR beschikbaar dient te zijn op de volgende momenten:

  • Instemmen van nieuw bestuur tijdens de Algemene Vergadering: 7 juni in de avond;
  • Inwerk- en meeloopdagen: +/- 24 uur per week tussen 7 en 30 juni;
  • Je eerste werkdag: donderdag 1 juli.


eerst meer weten?