europese zaken

jongerenvertegenwoordigers

Het is belangrijk dat jouw stem gehoord wordt. Thuis, op school, in je gemeente, maar ook in de wereld, bijvoorbeeld bij de Europese Unie. De Jongerenvertegenwoordigers Europese Zaken gaan in gesprek met Nederlandse jongeren om daarna hun stem te vertolken op internationaal en nationaal niveau.


Naast Europese Zaken zijn er ook jongerenvertegenwoordigers op het gebied van Duurzame Ontwikkeling, Biodiversiteit en Voedsel en Mensenrechten en Veiligheid.

De jongerenvertegenwoordigers verzamelen, samen met een werkgroep, de meningen en ideeën van jongeren. Dit doen ze onder andere door gastlessen en workshops te geven op scholen, evenementen te bezoeken en activiteiten te organiseren. Alle meningen en ideeën die de jongerenvertegenwoordigers verzamelen, bespreken ze met politici, beleidsmakers en binnen officiële regeringsdelegaties. Als belangrijkste evenement gaan de Jongerenvertegenwoordigers Europese Zaken naar de conferenties van het Europese jongerendialoog en het European Youth Forum.


in gesprek

Dat doen de jongerenvertegenwoordigers graag. Heb je interesse in ons als spreker? Of nodig je ons graag uit voor een gesprek, dialoog, evenement of andere gelegenheid waarbij jongeren centraal staan? Mail dan naar Shareena ([email protected]) of Rozemarijn ([email protected]).


werkgroep

De werkgroep Jong in Europa ondersteunt de Jongerenvertegenwoordigers Europese Zaken. De werkgroep bestaat uit tien tot vijftien gedreven jongeren in de leeftijd van 16 tot 26 jaar. Samen geven ze gastlessen en organiseren ze projecten en evenementen, zoals een scholenwedstrijd of een debatavond over de Europa. Deze voeren ze zelf of samen met de jongerenvertegenwoordigers (en vaak ook een samenwerkingspartner) uit. Via social media houden ze hun volgers op de hoogte van interessant en actueel nieuws over Europese samenwerking en besluiten. De werkgroep vergadert eens in de twee weken in Utrecht.


gastlessen

Zelf een gastles aanvragen bij de werkgroep Jong in Europa? Dat kan! De gastlessen zijn aan te passen aan elke klas. Je kan deze gastlessen aanvragen of meer informatie verkrijgen via [email protected].


jongerenvertegenwoordigers op europese zaken

Rozemarijn Modderman

Shareena Obispo


meer weten?