mensenrechten en veiligheid

jongerenvertegenwoordigers

Het is belangrijk dat jouw stem gehoord wordt. Thuis, op school, in je gemeente, maar ook in de wereld, bijvoorbeeld bij de Verenigde Naties. De Jongerenvertegenwoordigers Mensenrechten en Veiligheid spreken met Nederlandse jongeren om daarna hun stem te vertolken bij de Algemene Vergadering van de VN.


Naast Mensenrechten en Veiligheid zijn er ook jongerenvertegenwoordigers op het gebied van Duurzame Ontwikkeling, Europese Zaken en Biodiversiteit en Voedsel.

De jongerenvertegenwoordigers verzamelen, samen met een werkgroep, de meningen en ideeën van jongeren. Dit doen ze onder andere door gastlessen en workshops te geven op scholen, evenementen te bezoeken en activiteiten te organiseren. Alle meningen en ideeën die de jongerenvertegenwoordigers verzamelen, bespreken ze met politici, beleidsmakers en binnen officiële regeringsdelegaties. Ze gaan naar de Algemene Vergadering van de VN, naar de Commission on Social Development en het High Level Political Forum over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

Deze jongerenvertegenwoordigers worden ondersteund door het ministerie van Buitenlandse Zaken.


in gesprek

Dat doen de jongerenvertegenwoordigers graag. Heb je interesse in ons als spreker? Of nodig je ons graag uit voor een gesprek, dialoog, evenement of andere gelegenheid waarbij jongeren centraal staan? Mail dan naar Fenna ([email protected]) of Kevin ([email protected]).


werkgroep VN jongeren

De werkgroep VN jongeren ondersteunt de Jongerenvertegenwoordigers Mensenrechten en Veiligheid. De werkgroep bestaat uit tien tot vijftien gedreven jongeren in de leeftijd van 16 tot 26 jaar. Samen geven ze gastlessen op middelbare scholen en organiseren ze projecten en evenementen, zoals een scholenwedstrijd, debatavond over de VN of een jongerencafé. Deze voeren ze zelf of samen met de jongerenvertegenwoordigers (en vaak ook een samenwerkingspartner) uit. Via social media houden ze hun volgers op de hoogte van interessant en actueel VN nieuws. De werkgroep vergadert eens in de twee weken in Utrecht.


gastlessen

Zelf een gastles aanvragen bij de werkgroep VN Jongeren? Dat kan! Een gastles over radicalisering of over vrede en veiligheid valt aan te passen aan elke klas. Je kan deze gastles aanvragen of meer informatie verkrijgen via [email protected].


jongerenvertegenwoordigers op mensenrechten & veiligheid

Fenna Timsi

Kevin Eustatia


meer weten?