duurzame ontwikkeling

jongerenvertegenwoordigers

Het is belangrijk dat jouw stem gehoord wordt. Thuis, op school, in je gemeente, maar ook in de wereld, bijvoorbeeld bij de Verenigde Naties. De Jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling spreken met Nederlandse jongeren om daarna hun stem te vertolken bij de Verenigde Naties en de Klimaattop.

Naast Duurzame Ontwikkeling zijn er ook jongerenvertegenwoordigers op het gebied van Mensenrechten en Veiligheid, Europese Zaken en Biodiversiteit en Voedsel.

De jongerenvertegenwoordigers verzamelen, samen met een werkgroep, de meningen en ideeën van jongeren. Dit doen ze onder andere door gastlessen en workshops te geven op scholen, evenementen te bezoeken en activiteiten te organiseren. Alle meningen en ideeën die de jongerenvertegenwoordigers verzamelen, bespreken ze met politici, beleidsmakers en binnen officiële regeringsdelegaties. Ze gaan naar de klimaatonderhandelingen bij UNFCCC en naar het High Level Political Forum over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

Deze jongerenvertegenwoordigers worden ondersteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Benieuwd wat jongerenvertegenwoordigers Sarah en Kiki dit jaar allemaal gaan doen? Lees het in hun mandaatplan!


in gesprek

Dat doen de jongerenvertegenwoordigers graag. Heb je interesse in ons als spreker? Of nodig je ons graag uit voor een gesprek, dialoog, evenement of andere gelegenheid waarbij jongeren centraal staan? Mail dan naar Kiki ([email protected]) of Sarah ([email protected]).


werkgroep

De werkgroep Jong en Duurzaam ondersteunt de Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling. De werkgroep bestaat uit tien tot vijftien gedreven jongeren in de leeftijd van 16 tot 26 jaar. Samen geven ze gastlessen op middelbare scholen en organiseren ze projecten en evenementen, zoals een scholenwedstrijd of een debatavond over duurzaamheid. Deze voeren ze zelf of samen met de jongerenvertegenwoordigers (en vaak ook een samenwerkingspartner) uit. Via social media houden ze hun volgers op de hoogte van interessant en actueel nieuws over het klimaat. De werkgroep vergadert eens in de twee weken in Utrecht.


gastlessen

Zelf een gastles aanvragen bij de werkgroep Jong en Duurzaam? Dat kan! De gastlessen zijn aan te passen aan elke klas. Je kan deze gastles aanvragen of meer informatie verkrijgen via [email protected]


jongerenvertegenwoordigers op duurzame ontwikkeling

Sarah Nasrawi

Kiki Ritmeijer


meer weten?