Het is belangrijk dat jouw stem gehoord wordt. Thuis, op school, in je gemeente, maar ook in de wereld. Dat doen de jongerenvertegenwoordigers voor jou.


De zeven jongerenvertegenwoordigers bij NJR trekken samen met hun werkgroep het hele land door om van jongeren te horen wat zij belangrijk vinden. Dit nemen zij mee naar conferenties en toppen in binnen- en buitenland. Met hun grenzeloze bevlogenheid maken zij zich hard voor vier thema's die jongeren aangaan.


zo werkt het

De jongerenvertegenwoordigers zijn zelf ook jongeren. Zij worden voor deze vrijwilligersfunctie gekozen voor een termijn van twee jaar en werken in duo's op ieder thema. Dat doen ze volgens een junior-seniorsysteem, zodat de ervaring van de voorganger wordt doorgegeven aan de opvolger.

Achter elk duo jongerenvertegenwoordigers staat een werkgroep van jonge, actieve vrijwilligers die helpen zoveel mogelijk input op te halen. Ze trekken net als de jongerenvertegenwoordigers het land door om gastlessen te geven. De ingehaalde input wordt door de jongerenvertegenwoordigers meegenomen naar bijvoorbeeld de Verenigde Naties of de Europese Unie.


iets voor jou?

Lijkt het je wel wat om onderdeel van de werkgroep of jongerenvertegenwoordiger te worden? Laat hier je mailadres achter, dan houden we je op de hoogte van de volgende aanmeldingsrondes!


een inkijkje

Docu-maker Job Verberne volgde de jongerenvertegenwoordigers voor een inkijkje in hun leven. De andere docu’s vind je hier. Enne, voor dat inkijkje XL volg je de jongerenvertegenwoordigers op hun Instagram-account.handig


jongerenvertegenwoordigers en hun team

Wouter Ubbink

Hanna Scheffer

Shareena Obispo

Leah Corsmit

Xaviera van Beusekom

Ida Simonsen

Sarah Oey

Fenna Timsi

Kiki Ritmeijer