jongerenvertegenwoordigers

Het is belangrijk dat jouw stem gehoord wordt. Thuis, op school, in je gemeente, maar ook in de wereld. Dat doen de jongerenvertegenwoordigers voor jou.


De acht jongerenvertegenwoordigers bij NJR trekken het hele land door om van jongeren te horen wat zij belangrijk vinden als het gaat om thema's als biodiversiteit, klimaatverandering, vrede en veiligheid en internationale samenwerking. Dit nemen zij mee naar conferenties en toppen in binnen- en buitenland. Met hun grenzeloze bevlogenheid maken zij zich op deze manier hard voor een duurzame, veilige en inclusieve toekomst voor ons allemaal.

De jongerenvertegenwoordigers zijn zelf ook jongeren. Zij worden voor deze vrijwilligersfunctie gekozen voor een termijn van twee jaar en werken in duo's op ieder thema. Dat doen ze volgens een junior-seniorsysteem, zodat de ervaring van de voorganger wordt doorgegeven aan de opvolger.


input ophalen en doorspelen

Elk duo jongerenvertegenwoordigers heeft een hele werkgroep van jonge, actieve vrijwilligers achter zich staan. Zij geven gastlessen door het hele land. Met deze gastlessen en andere acties halen zij input op die de jongerenvertegenwoordigers op hun thema mee kunnen nemen naar bijvoorbeeld de Verenigde Naties of de Europese Unie. Samen halen zij dus informatie op en dragen ze dit over voor bijvoorbeeld de volgende conferenties en instituten:

Mensenrechten en Veiligheid: CsocD, HLPF, UNGA

Duurzame Ontwikkeling: SB CCC, UNCCC COP, Climate Summit

Biodiversiteit en Voedsel: CBD COP 15, Food Systems Summit, FAO

Europese Zaken: European Youth Forum, EU Youth Dialogue, [EyoU]een jongerenvertegenwoordiger uitnodigen als spreker?

Dat kan! Jongerenvertegenwoordigers vertellen graag over hun functie, jongerenparticipatie, Europa, de Verenigde Naties en de belangrijke thema's waar zij zich mee bezighouden. Neem vooral contact op met Marjolein om de mogelijkheden te bespreken of klik hier.

phone 030-230 3575

email [email protected]

Connect op LinkedIn

dat kan ik ook

Wil jij zelf actief worden als werkgroeplid of als jongerenvertegenwoordiger? Laat dan hier je gegevens achter. Dan ontvang je een mail als er vacatures openstaan.


jongerenvertegenwoordigers en hun ondersteuning

Marjolein Quist

Evi Vet

Manal Moussane

Ilja Schurink

Dennis Jansen

Aoife Fleming

Eva Koffeman

Leverne Nijman

Hevien Dahly

Mert Kumru