jongerenvertegenwoordigers

Het is belangrijk dat jouw stem gehoord wordt. Thuis, op school, in je gemeente, maar ook in de wereld: bij de Verenigde Naties en de Europese Unie.


De zes jongerenvertegenwoordigers bij NJR trekken het hele land door om van jongeren te horen wat zij belangrijk vinden als het gaat om gelijkheid, klimaatverandering, vrede en veiligheid en internationale samenwerking. Dit nemen zij mee naar conferenties en toppen in binnen- en buitenland. Met hun grenzeloze bevlogenheid maken zij zich op deze manier hard voor een duurzame, veilige en inclusieve toekomst voor ons allemaal.

Jongerenvertegenwoordigers werken in duo’s, volgens een junior-senior systeem. Zo wordt de ervaring van de voorganger doorgegeven aan de opvolger.

Daarnaast heeft elk duo jongerenvertegenwoordigers een hele werkgroep van jonge, actieve vrijwilligers achter zich staan. Zij zetten samen acties en projecten op over duurzaamheid, de VN of de EU. Deze projecten worden bijvoorbeeld uitgevoerd op (middelbare/hoge) scholen en Universiteiten, om jullie te informeren over het werk van de VN en de EU en jullie de kans te bieden om input te geven.


een jongerenvertegenwoordiger uitnodigen als spreker?

Jongerenvertegenwoordigers reizen stad en land af om met jongeren in gesprek te gaan. Zo kunnen zij de stem van jongeren horen. Dit doen zij via het geven van gastlessen op scholen, maar ook worden zij vaak gevraagd als panellid, spreker, jurylid of workshopleider op (jongeren) events. Om hen uit te nodigen, kun je contact met hen opnemen door op een van de duo's te klikken.


zelf actief worden?

Wil jij zelf actief worden als werkgroeplid of als jongerenvertegenwoordiger? Meld je dan aan voor de changemaker nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle vacatures en kansen door het jaar heen. Je krijgt dan ook een mail zodra wij weer nieuwe werkgroepleden of jongerenvertegenwoordigers zoeken.

Voor meer informatie over het project jongerenvertegenwoordigers kun je contact opnemen met Marjolein Quist:

phone 030-230 3575

email [email protected]

Connect op LinkedIn

meer weten?


wie houden zich bezig met jongerenvertegenwoordigers?

Max van der Breggen

Jahkini Bisselink

Veerle Pieters

Marjolein Quist

Hajar Yagkoubi

Eefke van de Wouw