De acht jongerenvertegenwoordigers bij NJR trekken samen met hun werkgroep het hele land door om van jongeren te horen wat zij belangrijk vinden. Deze input nemen zij mee naar conferenties en toppen in binnen- en buitenland: ze vormen de brug tussen jongeren en de (inter)nationale politiek. Met hun grenzeloze bevlogenheid maken zij zich hard voor vier thema's die jongeren aangaan.

De vacatures voor nieuwe jongerenvertegenwoordigers staan nu open! Check ze hier:


thema's

Er zijn jongerenvertegenwoordigers op vier thema's: Europese Zaken, Mensenrechten en Veiligheid, Duurzame Ontwikkeling en Biodiversiteit en Voedsel.


zo werkt het

De jongerenvertegenwoordigers zijn zelf ook jongeren. Zij worden voor deze vrijwilligersfunctie gekozen voor een termijn van twee jaar en werken in duo's op ieder thema. Dat doen ze volgens een junior-seniorsysteem, zodat de ervaring van de voorganger wordt doorgegeven aan de opvolger.

Achter elk duo jongerenvertegenwoordigers staat een werkgroep van jonge, actieve vrijwilligers die helpen zoveel mogelijk input op te halen. Ze trekken net als de jongerenvertegenwoordigers het land door om gastlessen te geven. De ingehaalde input wordt door de jongerenvertegenwoordigers meegenomen naar bijvoorbeeld de Verenigde Naties of de Europese Unie.

Wil jij op de hoogte worden gehouden van de activiteiten rondom het jongerenvertegenwoordigersprogramma en het Europees Jeugddialoog? Denk aan toffe evenementen, (nieuwe) projecten en vacatures. Laat dan hier je mailadres achter en we keep you updated!


online jongerenpanel

In het online jongerenpanel van de jongerenvertegenwoordigers kun je jouw mening laten horen. Want jouw mening = belangrijk. En naar jongeren wordt niet altijd goed geluisterd. Tijd voor verandering. Doe je mee? Hier vind je over het online jongerenpanel.


een inkijkje

Docu-maker Job Verberne volgde de jongerenvertegenwoordigers voor een inkijkje in hun leven. De andere docu’s vind je hier. Enne, voor dat inkijkje XL volg je de jongerenvertegenwoordigers op hun Instagram-account.


handig


jongerenvertegenwoordigers en hun team

Hanna Scheffer

Xaviera van Beusekom

Ida Simonsen

Rozemarijn Modderman

Kevin Eustatia

Shareena Obispo

Fenna Timsi

Kiki Ritmeijer

Sarah Nasrawi

Bine Liem