europese jeugddialoog

Meepraten over Europees jeugdbeleid, dat is waar de Europese Jeugddialoog (voorheen: Gestructureerde Dialoog) over gaat. Elk half jaar komen jongeren en beleidsmakers uit alle lidstaten van de EU samen om met elkaar te praten over een thema. Het doel van de Europese Jeugddialoog is dat jeugdbeleid zowel in Europa als op nationaal en lokaal niveau niet voor, maar met jongeren wordt ontwikkeld. Ook biedt de Europese Jeugddialoog veel kansen om op Europees niveau kennis en ervaringen tussen zowel jongeren(werkers) als beleidsmakers uit te wisselen.

Elk anderhalf jaar is er een ander thema voor de Europese Jeugddialoog. In deze cyclus (januari 2019 – juni 2020) is het thema Creating opportunities for youth. De eerste jeugdconferentie (25-27 maart 2019) zal plaatsvinden in Boekarest, Roemenië.

Wil jij de resultaten van de vorige cyclussen checken? Tijdens de EU-Jeugdconferentie in september 2018 hebben Europese jongeren 11 jongerendoelen opgesteld. Bekijk ze hier. Tijdens de EU-Jeugdconferentie in oktober 2016 zijn 8 aanbevelingen opgesteld. Bekijk ze hier.

meer weten?

Ben je enthousiast geworden en wil jij meer weten over dit onderwerp? Kijk op de website van de jongerenvertegenwoordigers.

NJR is in Nederland verantwoordelijk voor de Europese Jeugddialoog, samen met het ministerie van VWS, NJi en VNG. De Europese Jeugddialoog wordt mede mogelijk gemaakt door het Erasmus+ programma van de Europese Commissie.

europese jeuddialoog wordt geleid door:

Giulia Giacometti