werkgroepen

De werkgroepen van NJR bestaan uit enthousiaste jongeren. Jongeren met interesse in een gezamenlijk onderwerp. Jongeren met een mening. Jongeren die warm draaien voor verandering. Ze geven gastlessen en organiseren projecten en events.


Een werkgroep bestaat uit tien tot vijftien gedreven jongeren in de leeftijd van 16 tot 26 jaar. Ze ondersteunen de jongerenvertegenwoordigers bij hun werk. Samen geven ze gastlessen op middelbare scholen en organiseren ze projecten en events. Deze voeren ze zelf of samen met de jongerenvertegenwoordigers (en vaak ook een samenwerkingspartner) uit. Via social media houden ze hun volgers op de hoogte van interessant en actueel en relevant nieuws. De werkgroepen vergaderen eens in de twee of drie weken in Utrecht.


Er bestaan momenteel vier werkgroepen binnen NJR.

  • De werkgroep Jong en Duurzaam
  • De werkgroep VN Jongeren
  • De werkgroep Jong in Europa
  • De werkgroep Vroege Zaaiers


gastles aanvragen?

Een enthousiaste jonge vrijwilliger of jongerenvertegenwoordiger voor de klas die iets komt vertellen over duurzame ontwikkeling, biodiversiteit en voedsel, Europa of de Verenigde Naties? Wij komen graag bij jullie langs! Alle gastlessen bestaan uit een informatief en interactief gedeelte. Bijvoorbeeld het maken van statements, spelen van een spel of bedenken van een actie. De input die de jongerenvertegenwoordigers tijdens een gastles van de leerlingen krijgen, nemen zij mee naar VN toppen en Europese jongerenconferenties waar zij de stem van Nederlandse jongeren vertegenwoordigen. Lees hier meer over de verschillende gastlessen


Een gastles over radicalisering, vrede en veiligheid van de werkgroep VN Jongeren

Mail: [email protected]

Een gastles over Europa van de werkgroep Jong in Europa

Mail: [email protected]

De werkgroep Jong en Duurzaam biedt verschillende gastlessen aan, een overzicht daarvan is hier te vinden.

Mail: [email protected]

De werkgroep Vroege Zaaiers geeft gastlessen over biodiversiteit en voedselvoorziening.

Mail: [email protected]


dat kan ik ook

Wil jij zelf actief worden als werkgroeplid of als jongerenvertegenwoordiger? Laat dan hier je gegevens achter, dan ontvang je een mail als er vacatures open staan.meer weten?werkgroepen worden mede mogelijk gemaakt door:

Marjolein Quist

Leverne Nijman