werkgroepen en gastlessen

De werkgroepen van NJR bestaan uit jongeren met interesse in een gezamenlijk onderwerp. Jongeren met een mening. Jongeren die warm draaien voor verandering. Ze geven gastlessen en organiseren projecten en events.

Een werkgroep bestaat uit tien tot vijftien gedreven jongeren van 16 tot 26 jaar. Ze ondersteunen de jongerenvertegenwoordigers bij hun werk. De gastlessen, projecten en event voeren ze zelf of samen met de jongerenvertegenwoordigers (en vaak ook een samenwerkingspartner) uit. De werkgroepen vergaderen eens in de twee weken in Utrecht.


gastlessen

Een enthousiaste jonge vrijwilliger of jongerenvertegenwoordiger voor de klas die iets komt vertellen over duurzame ontwikkeling, biodiversiteit en voedsel, Europa of de Verenigde Naties? Wij komen graag bij jullie langs! Alle gastlessen bestaan uit een informatief en interactief gedeelte. Bijvoorbeeld het maken van statements, spelen van een spel of bedenken van een actie. De input die de jongerenvertegenwoordigers tijdens een gastles van de leerlingen krijgen, nemen zij mee naar VN-toppen en Europese jongerenconferenties waar zij de stem van Nederlandse jongeren vertegenwoordigen.

De gastlessen worden gegeven door jonge enthousiaste vrijwilligers en zijn gratis (we vragen alleen eventueel een reiskostenvergoeding).

[ dit is een overzicht van alle gastlessen van de werkgroepen ]


werkgroep VN jongeren

De werkgroep VN jongeren ondersteunt de jongerenvertegenwoordigers Mensenrechten & Veiligheid en geven gastles over radicalisering, vrede en veiligheid.

mail: [email protected]


werkgroep Jong in Europa

De werkgroep Jong in Europa ondersteunt de jongerenvertegenwoordigers Europese Zaken en geven gastlessen over Europa.

mail: [email protected]


werkgroep Jong en Duurzaam

De werkgroep Jong en Duurzaam ondersteunt de jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling en biedt verschillende gastlessen aan. Werkgroep Jong en Duurzaam heeft ook haar eigen website.

mail: [email protected]


werkgroep Natuurtalenten

De werkgroep Natuurtalenten ondersteunt de jongerenvertegenwoordigers Biodiversiteit & Voedsel en geeft gastlessen over biodiversiteit en voedselvoorziening.

mail: [email protected]


dat kan ik ook

Wil jij zelf actief worden als werkgroeplid, werkgroepcoƶrdinator of als jongerenvertegenwoordiger? Laat hier je mailadres achter, dan houden we je op de hoogte van de volgende aanmeldingsrondes! Houd vooral ook onze website in de gaten of volg ons op Instagram.

ook interessant

Hanna Scheffer

Xaviera van Beusekom