werkgroepen en gastlessen

De werkgroepen van NJR bestaan uit jongeren met interesse in een gezamenlijk onderwerp. Jongeren met een mening. Jongeren die warm draaien voor verandering. Ze geven gastlessen en organiseren projecten en events.

Een werkgroep bestaat uit tien tot vijftien gedreven jongeren van 16 tot 26 jaar. Ze ondersteunen de jongerenvertegenwoordigers bij hun werk. De werkgroepleden geven gastlessen en organiseren zelf, of samen met de jongerenvertegenwoordigers (en vaak ook een samenwerkingspartner) projecten en evenementen. De werkgroepen vergaderen eens in de twee weken in Utrecht.


De vacatures voor werkgroepcoördinatoren en werkgroepleden staan nu open!

Vacatures werkgroepcoördinatoren:


Vacatures werkgroepleden:


gastlessen

De enthousiaste jonge vrijwilligers of jongerenvertegenwoordigers komen graag bij jullie langs om een gastles te geven over thema's als duurzame ontwikkeling, biodiversiteit en voedsel, Europa of de Verenigde Naties.

Alle gastlessen bestaan uit een informatief en een interactief gedeelte. Denk bij het interactieve deel bijvoorbeeld aan het bedenken van een actie, het spelen van een spel of het maken van statements. De input die de vrijwilligers tijdens de gastles van de leerlingen krijgen, worden doorgegeven aan de jongerenvertegenwoordigers. Zij nemen het op hun beurt mee naar VN-toppen en andere conferenties waar zij de stem van Nederlandse jongeren vertegenwoordigen.

Hier lees je alles over de gastlessen

Vraag hier meteen een gastles aan


werkgroep VN jongeren

De werkgroep VN jongeren ondersteunt de jongerenvertegenwoordigers Mensenrechten & Veiligheid. Ze halen input op op het gebied van mensenrechten en veiligheid en geven deze door aan de jongerenvertegenwoordigers. Zij nemen het mee naar de nationale en internationale politiek. Ook geven ze gastlessen over radicalisering, vrede en veiligheid.

De werkgroep VN jongeren kan je volgen via Instagram.


werkgroep Jong in Europa

De werkgroep Jong in Europa ondersteunt de jongerenvertegenwoordigers Europese Zaken. De werkgroep streeft ernaar om de stem van jongeren te representeren in Europa. Ze halen input op over wat jongeren belangrijk vinden en hoe ze over bepaalde onderwerpen denken. Dit doen ze door evenementen te organiseren en gastlessen over Europa te geven.

De werkgroep Jong in Europa kan je volgen via Instagram.


werkgroep Jong en Duurzaam

De werkgroep Jong en Duurzaam ondersteunt de jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling. De werkgroepleden willen zoveel mogelijk impact maken op het gebied van duurzaamheid. Ze gaan met andere jongeren het gesprek aan over de vraag hoe hun toekomst eruit gaat zien en welke stappen er gezet kunnen worden om een gezonde, veilige en fijne toekomst te creëren. Het doel is om het gesprek over duurzaamheid op gang te houden en jongeren bewust te maken. Dit doen ze door evenementen te organiseren en gastlessen te geven over duurzaamheid.

  • Heb je vragen over een gastles of wil je op een andere manier samenwerken? Mail dan naar: [email protected]

De werkgroep Jong en Duurzaam kan je volgen via Instagram.


werkgroep Natuurtalenten

De werkgroep Natuurtalenten ondersteunt de jongerenvertegenwoordigers Biodiversiteit & Voedsel. De thema's van de werkgroep zijn: de rol van de natuur, biodiversiteit, voedsel en voedselsystemen. Om deze thema's meer te laten leven onder jongeren organiseert de werkgroep evenementen en gastlessen.

  • Heb je interesse in een gastles of wil je op een andere manier samenwerken? Mail dan naar: [email protected]

De werkgroep Natuurtalenten kan je volgen via Instagram.


dat wil ik ook

Wil jij zelf actief worden als werkgroeplid, werkgroepcoördinator of als jongerenvertegenwoordiger? Laat hier je mailadres achter, dan houden we je op de hoogte van de volgende aanmeldingsrondes! Houd vooral ook onze website in de gaten of volg ons op Instagram.

ook interessant

Hanna Scheffer

Xaviera van Beusekom