kopkracht

Mentale gezondheid is belangrijk voor iedereen! Hoe denken jongeren hier over? Wat voor tips kunnen ze elkaar geven om kopkracht te hebben en de houden? Wat missen ze nog in het huidige aanbod op school, in hun wijk, hun sport etc.?


Deze vragen en meer worden beantwoord in het peer2peer programma kopkracht. De ervaren prestatiedruk onder jongeren is in de afgelopen jaren twee keer zo hoog geworden. NJR wil met dit programma zorgen dat jongeren elkaar gaan helpen om meer kopkrachtig worden. Jongeren (16 - 20 jaar) worden opgeleid tot kopkracht ambassadeurs. Zij worden getraind en gecoacht door NJR Changemakers om als rolmodel aan de slag te gaan. Vervolgens geven zij workshops op hun eigen school of in hun wijk aan hun jongere peers (11 – 14 jarigen).

In het programma geven jongeren elkaar tips en handvatten om veerkrachtig te worden, zijn en blijven. Ze worden bewust gemaakt van het feit dat het net zo belangrijk is om te werken aan een gezonde geest als aan een gezond lichaam. Ook wordt hen gevraagd hoe zij tegen dit onderwerp aan kijken en hoe zij het graag anders zien.

De informatie die vrij komt in dit peer2peer programma gaat NJR samen met de jongeren en sleutelfiguren uit het veld agenderen op relevante plekken. We slaan de handen ineen met docenten, jeugdwerkers, beleidsmakers, ouders/verzorgers, stakeholders en natuurlijk de jongeren zelf. Samen met hen zorgen we voor een generatie jongeren met kopkracht!


liever online aan de slag?

Sinds kort is het ook mogelijk voor jongeren om een online versie van de kopkracht-workshop zelfstandig via laptop, telefoon of tablet te volgen. Tijdens de workshop krijgen jongeren allerlei tips over hoe je lekker in je vel kan zitten en hoe je met je emoties kan omgaan. Het is een laagdrempelige, afwisselende workshop van ongeveer 30-45 minuten met filmpjes van onze kopkracht-trainer Caro, en opdrachten en vragen. Jongeren gaan dus ook echt actief aan de slag. Aan het eind van de workshop kunnen zij zich aanmelden voor de kopkracht-mailing. Ze krijgen dan gedurende een aantal weken nog een paar mails in hun mailbox met extra tips en challenges. Klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie over de online training.meer informatie?


Voor meer informatie neem je contact op met Marloes op [email protected]


Kopkracht wordt gemaakt in samenwerking met
Samen Sterk zonder Stigma en Presikhaaf University.


meer weten?

Faraaz Ramdjanbeg

Marloes Bos

Madelein van der Ploeg