kopkracht

Mentale gezondheid is een hot topic en belangrijk voor iedereen. Steeds meer jongeren krijgen te maken met psychische klachten: prestatiedruk, stress, eenzaamheid... Hoe gaan jongeren hier mee om? Wat betekent het eigenlijk als je een dag niet lekker in je vel zit? En wat voor tips kunnen jongeren elkaar geven om kopkracht te hebben en te houden?


over kopkracht


In het peer-2-peer programma Kopkracht breken jongeren het thema mentale gezondheid open. Dat doen ze door middel van trainingen en workshops. Jongeren (15 - 20 jaar) worden opgeleid tot peertrainers. Vervolgens geven zij workshops op hun eigen school, (sport)vereniging of in hun wijk aan hun jongere peers (11 – 14 jarigen). Hierbij worden zij gecoacht door trainers van NJR. De workshop stelt het thema mentale gezondheid op een laagdrempelige en positieve manier aan de kaak: het gaat bijvoorbeeld over hoe je met je emoties of tegenslagen omgaat, of je lekker in je vel zit en of je het gevoel hebt dat je jezelf kan zijn.

Door de peer-to-peer methodiek van Kopkracht zetten jongeren elkaar aan het denken en maken zij een onuitwisbare impact op elkaar.


zo werkt dat


doen?

Wil je meedoen of heb je misschien zelfs al een goed idee? Geef je op via dit formulier!

meer informatie over kopkracht

Voor meer informatie over Kopkracht en om de mogelijkheden te bespreken, neem je contact op met [email protected]

Of download hier de flyers voor meer info over het programma:

voor organisaties
voor scholen


meer over mentale gezondheid bij NJR

Wil je met jongeren aan de slag met het thema mentale gezondheid? Of ben je benieuwd naar hun input en/of ervaring rondom beleid, (preventieve) programma’s en/of de jeugd-ggz? Wij hebben genoeg expertise in huis! Bekijk hier al onze projecten over mentale gezondheid.


meer weten?

Marloes Bos

Noa Zange