NJR

voor scholen

NJR is hét jongerennetwerk van Nederland. Wij zijn de springplank van de nieuwe generatie. Wij laten jongeren ontdekken wat hun sterke punten zijn en hoe zij die het beste in kunnen zetten voor zichzelf en de wereld om hen heen. Hoe? Met verschillende projecten en scholenprogramma's op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, mentale gezondheid, iets goeds doen voor een ander, gastlessen over onder andere duurzaamheid, biodiversiteit en Europa, de stem van jongeren laten horen en inclusiviteit.


Onderstaande programma’s kunnen we op school aanbieden, bijvoorbeeld tijdens een projectweek of in een les maatschappijleer.


persoonlijke ontwikkeling

Zelfkennis - daar begint het mee. We ontwikkelden de sterke punten methode waarmee jongeren leren waar ze goed in zijn en hoe ze dit in kunnen zetten. Ook bieden we verschillende trainingen over persoonlijke ontwikkeling.


(mentale) gezondheid

Jongeren die (mentaal) gezond zijn, zijn de veerkrachtige mensen van de toekomst. Wij helpen jongeren zich bewust te worden van hun mentale welzijn en geven ze de tools om lekker in hun vel te zitten én blijven.


gastlessen

De jonge vrijwilligers in onze werkgroepen geven gastlessen over thema's als duurzame ontwikkeling, biodiversiteit en voedsel, Europa en de Verenigde Naties. Alle gastlessen bestaan uit een informatief en een interactief gedeelte. Denk bij het interactieve deel bijvoorbeeld aan het bedenken van een actie, het spelen van een spel of het maken van statements. De input die de vrijwilligers tijdens de gastles van de leerlingen en studenten ophalen, wordt doorgegeven aan de jongerenvertegenwoordigers. Zij nemen het op hun beurt mee naar VN-toppen en andere conferenties waar zij de stem van Nederlandse jongeren vertegenwoordigen.


stem van jongeren

Wij vinden het belangrijk dat de stem van jongeren gehoord wordt. In de politiek en daarbuiten.


iets goeds doen

Voor een ander. Groot event of klein gebaar: wij motiveren jongeren om iets te betekenen voor hun omgeving. Onze verschillende programma's ondersteunen hen daarbij.


inclusiviteit

Wij vinden het belangrijk dat iedere jongere durft te dromen. Dat jongeren voelen: ik kan dit, en ik ga ervoor. Op een plek waar iedereen zichzelf kan zijn en van andere ideeën kan leren. Wij geven trainingen over dit onderwerp op aanvraag. Mail hiervoor naar ons expertisebureau ([email protected]).