NJR

voor scholen

NJR is hét jongerennetwerk van Nederland. Wij zijn de springplank van de nieuwe generatie. Wij laten jongeren ontdekken wat hun sterke punten zijn en hoe zij die het beste in kunnen zetten voor zichzelf en de wereld om hen heen. Hoe? Met verschillende projecten en scholenprogramma's op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, iets goeds doen voor een ander, inclusiviteit, (mentale) gezondheid, de stem van jongeren laten horen en duurzaamheid.


Onderstaande programma’s kunnen we op school aanbieden, bijvoorbeeld tijdens een projectweek of in een les maatschappijleer.


persoonlijke ontwikkeling

Zelfkennis - daar begint het mee. We ontwikkelden de sterke punten methode waarmee jongeren leren waar ze goed in zijn en hoe ze dit in kunnen zetten. Ook bieden we verschillende trainingen over persoonlijke ontwikkeling.


iets goeds doen

Voor een ander. Groot event of klein gebaar: wij motiveren jongeren om iets te betekenen voor hun omgeving. Onze verschillende programma's ondersteunen hen daarbij. Ook met een mening of visie kun je iets betekenen, namelijk door onderdeel te worden van het onderzoekspanel.


inclusiviteit

Wij vinden het belangrijk dat iedere jongere durft te dromen. Dat jongeren voelen: ik kan dit, en ik ga ervoor. Op een plek waar iedereen zichzelf kan zijn en van andere ideeën kan leren. Wij geven trainingen over dit onderwerp op aanvraag. Mail hiervoor naar ons expertisebureau ([email protected]).


stem van jongeren

Niet praten óver, maar mét jongeren. Met verschillende programma's gaan wij in gesprek met jongeren over lokale, nationale of internationale onderwerpen, en geven we jongeren een stem in de politiek.


(mentale) gezondheid

Jongeren die (mentaal) gezond zijn, zijn de veerkrachtige mensen van de toekomst. Wij helpen jongeren zich bewust te worden van hun mentale welzijn en geven ze de tools om lekker in hun vel te zitten én blijven.


duurzaamheid

De toekomst is van de jongeren. We betrekken jongeren bij duurzame ontwikkelingen in ons land (en over de grenzen) en ondersteunen ze bij hun initiatieven om hieraan bij te dragen.