marloes bos

ik ben
ik hou me bezig met
sterke punten:

Motivator | Beheerder | Organisator

waarom doe je wat je doet?

Alle jongeren verdienen het om op te groeien tot veerkrachtige mensen. Dat gaat niet zonder slag of stoot: in je ontwikkeling tot volwassene kom je vaak voor mentale uitdagingen te staan. Wanneer je het juiste gereedschap in handen hebt, leer je jezelf kennen en goed te zorgen voor jezelf. Bij NJR zet ik mij daarvoor in: zorgen dat jongeren dat gereedschap krijgen aangereikt. Helaas is dit erg nodig, want steeds meer jongeren staan onder hoge druk en ervaren daardoor psychische klachten.

Vandaag de dag wordt mentale gezondheid nog steeds onvoldoende serieus genomen. Dat moet anders! Mentale gezondheid ís gezondheid. Het is net zo belangrijk om te zorgen voor een gezonde geest, als voor een fit lijf. En net als dat je met een gebroken been naar het ziekenhuis gaat, is het écht normaal om hulp in schakelen als het mentaal niet lekker gaat. Samen met jongeren maken we met onze projecten mentale gezondheid bespreekbaar. We informeren, verbinden en motiveren: lekker in je vel zitten is namelijk een feestje en daarom de moeite waard om in te investeren!

Het is geweldig om te zien hoeveel impact jongeren op elkaar maken. Ik spat soms uit elkaar van trots als ik zie hoe krachtig zij een soms precair onderwerp op een veilige en positieve manier bespreekbaar maken. Jongeren zijn daarbij een belangrijke steun voor elkaar, maar vooral een onmisbare factor in het doorbreken van het taboe. Mentaal welbevinden is een voorwaarde om optimaal te kunnen leren en ontwikkelen. Veel jongeren die ik spreek weten heel goed wat ze daarvoor nodig hebben. Mijn tip is dan ook: betrek ze actief bij het maken van beleid en (preventie)programma’s, doe het met ze samen!

Bij NJR zetten we ons dagelijks in voor alle vormen van jongerenparticipatie. En dat allemaal voor een betere wereld voor de volgende generaties. Ik sta vaak te kijken van hoeveel energie ik haal uit het coachen van jongeren die het beste uit zichzelf halen, vanuit hun eigen kracht, om vervolgens een onuitwisbare stempel op de wereld te drukken. Het geeft mij hoop voor de toekomst; die vormen we namelijk zelf.

Projecten