great minds

Mentale klachten en prestatiedruk onder jongeren nemen toe. Hoe denken jonge mensen hier zelf over? Wat hebben ze nodig om lekker in hun vel te zitten? Great Minds helpt jongeren om mentale gezondheid bespreekbaar te maken op school. Ben je scholier en heb je een goed idee? Of ben je docent en wil je Great Minds ook op jouw school? Hier lees je alles over dit project.


wat is great minds?

Samen met een groep medeleerlingen organiseer je één of meer leuke activiteit(en) op school. Een podcast, filmavond of postercampagne… Wát maakt niet uit, als het maar met mentale gezondheid te maken heeft! Dat hoef je niet alleen te doen: jonge trainers van Great Minds helpen jullie daarbij. Helemaal vanuit je eigen ideeën en over wat jij belangrijk vindt.


waarom great minds?

  1. Weg met het taboe! Iedereen heeft een mentale gezondheid en het is belangrijk dat we hier samen over praten. Want praten helpt om problemen te verminderen en om ze te voorkomen.
  2. Je kunt al je creativiteit kwijt in jullie project. En dan ook nog voor een belangrijk doel.
  3. Je krijgt tips en tricks om je eigen mentale gezondheid een boost te geven.
  4. Je maakt impact: met jouw plan verbeter je je school op het gebied van mentale gezondheid!
  5. Je leert allemaal handige skills van de trainers van NJR (waar je je leven lang nog wat aan hebt!)


hoe werkt dat dan?

  1. Is er nog geen Great Minds groep op jouw school? Laten we dit samen regelen! Mail [email protected] en wij helpen jou met het opzetten van een nieuwe Great Minds groep
  2. Team compleet? Dan krijgen jullie een training van een coach van NJR. Het inzetten van je sterken punten, teambuilding, ideeën uitvoeren en bedenken – alles wat je nodig hebt!
  3. Je krijgt toegang tot een toolkit met promotiemateriaal, handige stappenplannen, hulpmiddelen en meer die je bij je actie kunt gebruiken.
  4. Tijd voor actie! De coaches van NJR staan altijd voor je klaar voor hulp. Gewoon via WhatsApp, wel zo makkelijk.

Groepsfoto.jpg


doen?

Wil je meedoen of heb je misschien zelfs al een goed idee? Geef je op via dit formulier!


meer weten?


dit project wordt mede mogelijk gemaakt door

Mounir Chadli

Marieke Prins

Daniël Duinhouwer