veelgestelde vragen

Sprint

Wil je je aanmelden, maar heb je nog een vraag? Check dan eerst of je vraag hieronder tussen de veelgestelde vragen staat!


Heb je toch nog een andere vraag? Stel 'm dan aan projectleider Marissa via [email protected]


Waarom is het waardevol om mee te doen aan Sprint?
Sprint is een enorme boost voor jouw eigen ontwikkeling! Je doet werkervaring op, leert allerlei toffe organisaties kennen en je breidt je netwerk uit met jongeren en professionals uit het werkveld. Door het volgen van trainingen, masterclasses en het afleggen van werkbezoeken leer je in drie maanden ontzettend veel. Tijdens die 3 maanden kan je ontdekken wat je leuk vindt, heb je meer inzicht in je carrièremogelijkheden en ontdek of versterk je je talent!
En niet te vergeten: je doet iets wat er echt toe doet, je maakt de wereld mooier. Je helpt een maatschappelijke organisatie door hen te ondersteunen bij een project of werkzaamheden. Een win-win situatie dus.

Wat wordt er van mij verwacht?
Het maakt niet uit wat voor studie of werk je doet en ook niet waar je woont. Het gaat ons om jouw motivatie! Er wordt van je verwacht dat je iets wil doen voor een ander terwijl jij je eigen talenten kan ontwikkelen. Voor 3 maanden lang werk je +- 4 uur per week mee aan projecten. De tijden en dagen bepaal je zelf in overleg met jouw Sprint organisatie. Ook krijg je trainingen, masterclasses en werkbezoeken om meer te leren over het werkveld. Dat kost zo'n 2 uur per week.

Hoe wordt mijn aanmelding beoordeeld?
Iedereen is welkom bij Sprint. We kijken niet naar je studie/werkervaring, woonplaats, of je cv, maar we zijn vooral benieuwd naar je motivatie om mee te doen. Wat wil je leren of meemaken? Op basis daarvan en het aantal aanmeldingen gaan we een selectie maken. We kijken dus naar welke profielen het beste passen bij ons programma-aanbod.

Hoe word ik begeleid en wie is mijn contactpersoon?
Tijdens jouw Sprint krijg je persoonlijke begeleiding van de begeleiders van de Sprint-organisatie waar je je Sprintje trekt. Je doet mee aan projecten en dat doe je altijd in een groep met andere Sprinters. Voor vragen die met je projecten te maken hebben, moet je dus bij de begeleider van je Sprint-organisatie zijn. Voor alle andere vragen kun je terecht bij de projectleider(s) van Sprint bij NJR.

Hoe zit het met die tracks?
Als je je gaat aanmelden, vragen we je om een voorkeur door te geven. Sprint bestaat uit 4 tracks. Bij elke track zijn er maatschappelijke (jongeren)organisaties betrokken die passen bij de thema’s van die track. Voordat je begint geef je jouw voorkeur door voor een organisatie en opdracht. Daar proberen we zo goed mogelijk rekening mee te houden! Je gaat dus 3 maanden vrijwilligerswerk doen bij een Sprint organisatie die past bij jou!


Hoe werk je mee aan een project van een Sprint organisatie?
Bij de Sprint-organisatie waar je bent ingedeeld doe je 3 maanden mee aan een project. Dit project kan van alles zijn. Wees gerust, jij hebt een grote invloed op waar je wordt ingedeeld. Daarbij kan je doorgeven welke onderwerpen jij interessant vindt, de dingen die je wil leren of activiteiten waar jij bij betrokken wil zijn. Bij elke organisatie zitten we boordevol ideeën. Je kan aansluiten bij een bestaand project of je wordt gevraagd om iets nieuws op te zetten. Van het organiseren van events tot het bijwonen van meetings. Schrijven, onderzoek doen, het produceren van (social media) campagne… het kan allemaal. Er zit voor iedereen iets tussen!


Kan ik ook meedoen als ik ver weg woon of niet in de Randstad woon?
Natuurlijk! We moedigen elke jongere in de leeftijdscategorie van 16 tot 27 jaar in heel Nederland aan om zich aan te melden. Woonplaats doet er niet toe, motivatie wel. De bijeenkomsten zijn vooral in of rondom de grote steden in de Randstad. Natuurlijk houden we bij het plannen van deze fysieke bijeenkomsten rekening met eventuele reistijd van deelnemers.

Ik wil heel graag meedoen maar ik volg een studie of heb een baan. Kan ik nu niet meedoen aan Sprint?
We zouden het zonde vinden als je niet meedoet aan Sprint omdat je niet altijd beschikbaar bent. Sprint is daarom heel flexibel. Samen met de Sprint organisatie spreek jij af wanneer je tijd hebt en beschikbaar bent. Zij houden daar rekening mee. Daarnaast zijn de werkbezoeken en trainingen op verschillende dagen en tijden in de week, daardoor zit er altijd wel een moment tussen dat je erbij aanwezig kan zijn. Mocht dat echt niet lukken en je bent beperkt beschikbaar, dan willen we je nog steeds aanmoedigen om je aan te melden voor Sprint. Wij geloven dat Sprint ook zonder de werkbezoeken een hele waardevolle ervaring voor je zal zijn.

Wie zijn mijn mede-Sprinters en hoe groot is de groep?
De andere deelnemers zijn allerlei soorten jongeren. De groep is super divers. Het zijn vaak jongeren die iets willen leren, (vrijwilligers)werkervaring willen opdoen, willen ervaren hoe het eraan toe gaat bij maatschappelijke organisaties en iets betekenisvols naast hun werk, school of studie willen doen. Tijdens elk Sprint traject kunnen maximaal 60 Sprinters meedoen. Tijdens Sprint kom je hen vooral tegen tijdens je vrijwilligerswerk en andere gezamenlijke bijeenkomsten.

Ontvang je vrijwilligersvergoeding als je meedoet aan Sprint?
Ja! Je bouwt (vrijwilligers)werkervaring, volgt waardevolle trainingen en masterclasses, legt legit werkbezoeken af, ontvangt een certificaat en je wordt er ook nog eens voor betaald. In de 3 maanden dat je je Sprintje legt, ontvang je per maand €50 aan vrijwilligersvergoeding. Daarnaast krijg je ook reiskostenvergoeding op basis van 2e klas OV.

Krijg ik een certificaat?
Ja, en wat voor een! Bij een succesvolle afronding van Sprint krijg je een certificaat van deelname. Hierop staat wat je allemaal hebt gedaan en dat Sprint een Maatschappelijke Diensttijd (MDT) project is. Staat ‘ie dus te shinen op je cv.


Hoe wordt mijn aanmelding beoordeeld?
Iedereen is welkom bij Sprint. We kijken niet naar je studie/werkervaring, woonplaats, of je cv, maar we zijn vooral benieuwd naar je motivatie om mee te doen. Wat wil je leren of meemaken? Op basis daarvan en het aantal aanmeldingen gaan we een selectie maken. We kijken dus naar welke profielen het beste passen bij ons programma-aanbod.

Als je bij de selectie zit wordt je uitgenodigd voor een kennismakingsmoment. Daar krijg je meer uitleg over Sprint en hoor je meer over de organisaties en opdrachten waar je uit kan kiezen. Nog steeds enthousiast? Dan geef je jouw voorkeuren op en doen wij ons best om jou daar te plaatsen. Je maakt kennis met de begeleider van deze organisatie en dan ben je klaar voor de start!


eerst meer weten?