maatschappelijke diensttijd

Voor jongeren in Nederland komt er een Maatschappelijke Diensttijd. Dit moet een tijd worden waarin jij je van je beste kant kunt laten zien. Waarin je levens van anderen verandert en tegelijk jezelf uitdaagt.


De overheid is hiervoor plannen aan het maken: hoe moet deze diensttijd er precies uit gaan zien? Ze vinden het belangrijk dat jongeren hier zelf over meedenken en daarom werkt NJR mee. Wij zorgen ervoor dat jongeren een centrale rol innemen binnen het proces: we verzorgen ontwerpbijeenkomsten, werken mee aan de landelijke conferenties en zorgen ervoor dat jongeren hun oordeel kunnen vellen over de initiatieven. Uiteindelijk is de Maatschappelijk Diensttijd voor ons.

meer weten?

Terugzien waar we allemaal mee bezig zijn geweest en weten wat jongeren motiveert om zich vrijwillig in te zetten? Blik terug met "MDT tot nu toe" en lees het "MDT onderzoeksverslag" hieronder! Ook lees hier meer over het MDT jongerenpanel.


hoe doen we dat?

Benieuwd hoe wij samen met jongeren op interactieve wijze de maatschappelijke diensttijd ontwerpen? Bekijk de video hieronder. Dit is een kijkje in de keuken bij één van onze focusgroepen.


nieuwsgierig geworden?

Heb je vragen over het bereiken, betrekken en bewegen van jongeren en ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op met het Expertisebureau Jeugdparticipatie op [email protected] of 030 – 230 35 91


nog meer weten?


mdt wordt mede mogelijk gemaakt door:

Mirte Weller

Jonneke Reichert