mdt

maak het verschil voor jezelf en anderen

MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. Doe je mee met MDT, dan ontdek én ontwikkel je je talenten en doe je tegelijkertijd iets voor een ander. Ook ontmoet je mensen buiten je eigen leefwereld, die je normaal misschien niet zo snel zou tegenkomen. Je draagt jouw steentje bij aan onze maatschappij. Win-win.


ontdek waar je goed in bent

Tijdens MDT leer je veel over jezelf, over wat je kunt en leuk vindt. Je krijgt een eigen begeleider, volgt trainingen die je zelf interessant vindt en krijgt vaak ook een certificaat. Handig voor je cv, bij het maken van bijvoorbeeld een studiekeuze, de volgende stap voor je toekomst of het vergroten van je netwerk.wanneer doe je mdt?

MDT doe je in je vrije tijd of in een tussenjaar. Soms kan het ook onder schooltijd. Van een paar uur per week tot een paar dagen, dat is jouw keuze. Maak bijvoorbeeld met andere jongeren je eigen televisieprogramma, zet je in voor de natuur of help ouderen bij jou in de buurt. Bijna alles kan. Kies zelf welke MDT bij je past. MDT is voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar. Zie je het al zitten?


wat doet NJR met MDT

NJR is vanaf de start van MDT betrokken. We denken mee over en werken mee aan de verdere ontwikkeling van MDT (zo draaien we bijvoorbeeld een pilot voor een alumni-netwerk: de MDT Community), we begeleiden het jongerenpanel en voeren het MDT-project Sprint uit. Hieronder vind je alles wat je wil weten.

NJR gelooft in voor jongeren, door jongeren. NJR is onderdeel van het kernteam MDT, wat valt onder het ministerie van OCW. Onze rol? Om als aanjagers van betekenisvolle jongerenparticipatie MDT te adviseren over het betrekken van jongeren in de besluitvorming.


nieuwsgierig geworden?

Heb je vragen over het bereiken, betrekken en bewegen van jongeren en ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op met het Expertisebureau Jeugdparticipatie.

mail: [email protected]

telefoon: 030 – 230 35 91


meer over njr


mdt wordt mede mogelijk gemaakt door:

Merel de Heus

Saptarshi Chowdhury Barua

Robbert van Ettekoven

Justine Slot