sprint

Trainingen volgen, maatschappelijke organisaties bezoeken, ontdekken wie je bent en wat je kan, een netwerk opbouwen, nieuwe vrienden maken én de wereld een beetje mooier maken? Ja, dat klinkt goed, hè? Je doet het allemaal in 3 maanden bij Sprint! Iets voor jou?


over sprint

Sprint is een project van NJR en CNV Jongeren en is een Maatschappelijke Diensttijd project voor jongeren tussen de 16-27 jaar oud.

Je kiest één van de vier tracks (zie hieronder!) en wordt gematcht met een jongerenorganisatie die bij jou past. Daar word je ondergedompeld in de wereld van maatschappelijk werk. Drie maanden lang werk je +- 4 uur per week mee aan projecten. Ook krijg je trainingen, masterclasses en werkbezoeken om meer te leren over het werkveld. Dat kost zo'n 2 uur per week. Natuurlijk word je ook zo goed mogelijk persoonlijk begeleid. Oftewel: met Sprint ontdek je je eigen sterke punten en doe je meteen wat goeds voor de wereld. Lekker toch?

blauw.jpg

de 4 tracks

Het leuke van Sprint is dat je zelf een track kiest die past bij je interesses en ambities. Wij matchen je met één van de Sprint jongerenorganisaties! Er zit voor iedereen wat tussen, en voor elke leerstijl is er ruimte. Het maakt dus niet uit of je een denker, doener, beslisser of dromer bent. Er is altijd wel een opdracht die bij je past. Benieuwd naar de tracks? Die check je hier!

track rood: gezondheid en seksualiteit
De rode track richt zich op gezondheid en seksualiteit. Deze track wordt georganiseerd door IFMSA-NL, De Krajicek Foundation en NJR! Je zal van IFMSA-NL leren hoe deze thema’s en hun lobby op nationaal en internationaal niveau in elkaar steekt. Bij NJR duik je in allerlei projecten rondom gender en seksualiteit die jongeren nu bezighouden. En bij de De Krajicek Foundation help je op de playgrounds met sportactiviteiten en onderzoek je de betrokkenheid van deelnemers. Interessant!


track blauw: sociaal en mentaal
Hoe zorgen we voor een mentaal sterke generatie en dat jongeren écht goed geholpen worden? Leer meer over mentale gezondheid en jonge helden in het maatschappelijk- en sociaal werk. Deze track wordt georganiseerd door Stichting Maatvast en NJR.


track geel: onderwijs, politiek en werk
Geld moet rollen, maar waar naartoe? Onderwijs ? Banen? Hoe bepaalt de politiek dat eigenlijk en hoe kun je invloed uitoefenen? Zijn dit vragen die jij beantwoord wil zien? Dan hoor jij bij track geel en dus ook bij CNV Jongeren, Interstedelijk Studenten Overleg en Stem op een Jongere.


track groen: klimaat en duurzaamheid
Hoe houden we ons klimaat en de natuur om ons heen zo gezond mogelijk? Leer meer over klimaatactivisme en hoe jij kan bijdragen aan een duurzamere wereld. Bij deze track horen Jonge Klimaatbeweging, Advocaat van de Aarde en Studenten voor Morgen.

geel.jpg

wat bieden wij

  • een vrijwilligersvergoeding van €50,- per maand en reiskostenvergoeding;
  • ontdekken wat je leuk vindt en wat bij jou past
  • kans om je sterke punten te ontwikkelen
  • masterclasses en trainingen
  • werkbezoeken bij maatschappelijke organisaties


wat voor jou?


Het nieuwe Sprint traject loopt van september tot december. Inschrijven voor deze track kan vanaf nu tot 10 juli. Lijkt jou wel wat? Schrijf je in via dit formulier!


meedoen als organisatie?

Neem dan contact op met Marissa!


meer over sprint


sprint is een Maatschappelijke Diensttijd project

en is een samenwerking tussen:


meer weten?


sprint wordt mede mogelijk gemaakt door:

Renske Oosterwijk

Marissa Klemkerk