sprint

Trainingen volgen, maatschappelijke organisaties bezoeken, ontdekken wie je bent en wat je kan, een netwerk opbouwen, nieuwe vrienden maken én de wereld een beetje mooier maken? Ja, dat klinkt goed hè? Je doet het allemaal in 4 maanden bij Sprint! Wat voor jou?


over sprint

Sprint is een project van NJR en CNV Jongeren en is een Maatschappelijke Diensttijd project.

Je kiest één van de vier tracks (zie hieronder!) en wordt gematcht met een organisatie die bij jou past. Daar word je ondergedompeld in de wereld van maatschappelijk werk. Je werkt +- 5 uur per week mee aan projecten. Ook krijg je trainingen, masterclasses en werkbezoeken om meer te leren over het werkveld. Natuurlijk word je ook zo goed mogelijk persoonlijk begeleid. Oftewel: met Sprint ontdek je je eigen sterke punten en doe je meteen wat goeds voor de wereld. Lekker toch?

blauw.jpg

de 4 tracks

Het leuke van Sprint is dat je zelf een track kiest die past bij je interesses en ambities. Wij matchen je met één van de Sprint organisaties! Er zit voor iedereen wat tussen, kijk maar:

track rood: gezondheid en seksualiteit
Als je bloed, je huid als je bloost en het kruis op een ziekenhuis. De rode track richt zich op gezondheid en seksualiteit. Je zal van Studentensport Nederland en IFMSA-NL leren hoe gezondheid, seksualiteit en hun lobby op nationaal en internationaal niveau in elkaar steekt.


track blauw: sociaal en mentaal
Hoe zorgen we voor een mentaal sterke generatie en dat jongeren écht goed geholpen worden? Leer meer over mentale gezondheid en jonge helden in het maatschappelijk- en sociaal werk. Deze track wordt georganiseerd door Elance Academy, Stichting Maatvast en Clientenbelang Noord-Holland.


track geel: onderwijs, politiek en werk
Geld moet rollen, maar waar naartoe precies? Naar onderwijs? Banen? Hoe bepaalt de politiek dat eigenlijk en hoe kun je invloed uitoefenen? Zijn dit vragen die jij beantwoord wil zien? Dan hoor jij bij track geel en dus ook bij NJR, CNV Jongeren, Interstedelijk Studenten Overleg en Stem op een Jongere.


track groen: klimaat en duurzaamheid
De bomen, het gras, energie. Hoe houden we ons klimaat en de natuur om ons heen zo gezond mogelijk? Leer meer over klimaatactivisme en hoe jij kan bijdragen aan een duurzamere wereld. Bij deze track horen Jonge Klimaatbeweging, Young & Fair en Studenten voor Morgen.

geel.jpg

wat voor jou?

Sprint is gaande! Daarom is het op dit moment niet mogelijk om je in te schrijven voor het huidige traject. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe trajecten? Vul dan dit formulier in - dan krijg je meteen een seintje!


Sprint je nu? Check deze toolbox om álles uit je Sprint te halen.


meer over sprint


sprint is een Maatschappelijke Diensttijd project

en is een samenwerking tussen:


meer weten?


sprint wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nusret Musa

Renske Oosterwijk