state of youth NL

jouw stem versterkt

Dit is State of Youth NL. Dé plek waar jouw mening over belangrijke thema's als woningtekort, financiële stress en mentale gezondheid er écht toe doet. Wij zijn jouw platform waar je gehoord wordt. Zie ons als een megafoon: we bundelen jullie meningen en brengen ze onder de aandacht van organisaties en politici. NJR is er trots op om onderdeel te zijn van State of Youth NL, samen met Maatschappelijke Diensttijd (MDT), Kidsrights en Augeo. Samen streven we naar een samenleving waar elke jongere de kans krijgt om mee te doen.

waarom State of Youth NL?

Het online panel van State of Youth NL is dé plek waar we al jullie meningen verzamelen en bundelen. Of het nu gaat over toegankelijk OV, wonen, klimaat of andere zaken die jou bezighouden, jouw input is cruciaal. Door deel te nemen aan ons online panel draag je bij aan veranderingen die impact hebben op jouw leven en dat van anderen. Het eerste thema waar we jullie mening voor nodig hebben: toegankelijk OV voor alle jongeren in Nederland. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen is ingecheckt?

iedereen ingecheckt

Veel jongeren ervaren problemen met het OV. Bijvoorbeeld door de hoge prijzen, te weinig bussen in veel regio’s of vanwege een beperking of aandoening. Als je geen goede toegang tot het OV hebt, is meedoen aan school, werk of sociale activiteiten veel moeilijker. Dat willen wij veranderen. Wij vinden dat iedereen mee moet kunnen doen in de samenleving. Daarom dromen wij van openbaar vervoer dat écht door iedereen te gebruiken is. Iedereen ingecheckt dus! Met jouw stem en die van duizenden andere jongeren gaan wij in gesprek met organisaties en politici om de beste oplossingen te vinden. Zodat de overheid het OV niet als kostenpost ziet, maar als investering in mensen. Check de explainervideo met presentatrice Dzifa Kusenuh.

Geef hier jouw mening over het OV!

meer weten?

Check het volledige persbericht over de lancering hier.

Of volg ons op Instagram!

State of Youth NL is een samenwerking tussen: