mdt jongerenpanel

maatschappelijke diensttijd

Ze zijn jong en lopen al regelmatig rond bij ministeries. Ze stellen kritische vragen, gaan in gesprek met een politicus of op bezoek bij proeftuinen en projecten. De jongeren van het MDT jongerenpanel zijn zélf de doelgroep van de Maatschappelijke Diensttijd en hebben daarom veel te zeggen over de ontwikkeling ervan. Ze worden regelmatig gevraagd hun ongezouten mening te geven over de plannen en mee te denken over hoe een campagne er bijvoorbeeld uit moet zien.


Het panel bestaat uit een gevarieerde groep van 23 jongeren in de leeftijd van 14 tot 24 jaar. Scholieren, studenten, jongeren die op dit moment jeugdhulp ontvangen; kennis en ervaring vanuit verschillende hoeken van onze maatschappij. Een deel van de jongeren heeft zelf voorafgaand aan het jongerenpanel een MDT-traject gedaan bij een van de proeftuinen. Deelname aan het MDT jongerenpanel is ook een MDT-traject. De jongeren werken dan ook aan hun eigen ontwikkeling en vergroten hun netwerk doordat zij jongeren uit alle hoeken van Nederland leren kennen. Er worden verschillende trainingen gegeven; trainingen die bijdragen aan de ontwikkeling van het panel en trainingen die gericht zijn op de persoonlijke ontwikkeling van de jongeren. De jongeren bepalen zelf de inhoud van de trainingen. De begeleiding van het panel is georganiseerd door een projectleider en een trainer van NJR.


hoe doen we dat?

Benieuwd hoe wij samen met jongeren op interactieve wijze de Maatschappelijke Diensttijd ontwerpen? Bekijk de video hieronder. Dit is een kijkje in de keuken bij één van onze focusgroepen.meer weten?