mdt jongerenpanel

maatschappelijke diensttijd

Ze zijn jong en lopen al regelmatig rond bij ministeries. Ze stellen kritische vragen, gaan in gesprek met een politicus of op bezoek bij projecten. De jongeren van het MDT jongerenpanel zijn zélf de doelgroep van de Maatschappelijke Diensttijd en hebben daarom veel te zeggen over de ontwikkeling ervan. Ze worden regelmatig gevraagd hun ongezouten mening te geven over de plannen en mee te denken over hoe een campagne er bijvoorbeeld uit moet zien.


Het MDT-jongerenpanel bestaat uit een gevarieerde groep van 25 jongeren van 12 tot 30 jaar. Scholieren, studenten en jongeren die staan te springen om een verschil te kunnen maken. Zij gebruiken hun kennis en ervaring vanuit verschillende hoeken van onze maatschappij. Deelname aan het MDT-jongerenpanel is ook een MDT-traject. De jongeren werken aan hun eigen ontwikkeling en vergroten hun netwerk doordat zij mensen bij ministeries, verenigingen, bedrijven en andere jongeren uit alle hoeken van Nederland leren kennen. Er worden verschillende trainingen gegeven; trainingen die bijdragen aan de ontwikkeling van het panel en trainingen die gericht zijn op de persoonlijke ontwikkeling van de jongeren. De jongeren bepalen zelf de inhoud van de trainingen. De begeleiding van het panel is georganiseerd door een projectleider en een trainer van NJR.

De jongeren zitten zich als collectief, maar ook als individu in voor de maatschappij. Door actief bezig te zijn met politieke onderwerpen, ontwikkeling en beleid vormen zij een jonge stem binnen MDT en zorgen ze ervoor dat jonge perspectieven meegenomen worden.

Het panel wordt momenteel doorontwikkeld tot een passendere vorm voor de nieuwe fase van MDT, met vier groepen: Beleid, Communicatie, Ambassadeurs en Freestylers.

Zin om mee te helpen en MDT van meerwaarde te laten zijn voor jouw leeftijdsgenoten? En ben je geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling? Stuur dan een e-mail naar: [email protected]

hoe doen we dat?

Benieuwd hoe wij samen met jongeren op interactieve wijze de Maatschappelijke Diensttijd ontwerpen? Bekijk de video hieronder. Dit is een kijkje in de keuken bij één van onze focusgroepen.meer weten?

Merel de Heus