NJR
open menu

Nationaal Jeugddebat

Bij het Jeugddebat kun jij politici vertellen wat jij denkt, of welke oplossingen jij ziet. Je reist af naar het provinciehuis om daar samen met andere jongeren de zetels van politici in te nemen.

Naast dat een vrije dag van school altijd leuk is, is deze dag extra leuk. Je leert superveel nieuwe mensen kennen vanuit de hele provincie. Van VMBO tot VWO, van jong tot oud. Politiek gaat over ons allemaal, daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Samen vormen jullie teams waar je de rol aanneemt die het beste bij jou past. En samen overtuigen jullie politici van jullie ideeën.

Na deze dag gaan er een aantal jongeren naar het Nationaal Jeugddebat in de Tweede Kamer in Den Haag. Zij worden klaargestoomd tijdens de voorbereidingsdagen. Daar ontdek je waar jij goed in bent en raak je op elkaar ingespeeld (zeker tijdens het legendarische feest!).

Aanmelden

Meedoen aan het Nationaal Jeugddebat? Kijk hieronder op welke datum jouw provincie aan de beurt is voor het provinciaal jeugddebat en geef je op door te mailen naar info@njr.nl.

Vrijdag 19 oktober Gelderland

Vrijdag 2 november Overijssel

Dinsdag 5 november Zuid-Holland 1

Woensdag 6 november Zuid-Holland 2

Vrijdag 9 november Utrecht

Maandag 12 november Friesland

Vrijdag 16 november Drenthe

Maandag 19 november Flevoland

Woensdag 21 novermber Limburg

Vrijdag 23 november Groningen

Maandag 26 november Zeeland

Vrijdag 30 november Noord-Brabant

Verder lezen

WORLD=U

De schakel tussen jongeren en de wereldpolitiek

Gestructureerde Dialoog

adres

Kromme Nieuwegracht 58, 3512 HL Utrecht
030-2303575

NJR