nationaal jeugddebat

Deelname aan het Provinciaal Jeugddebat is een hele leuke en leerzame ervaring is, maar je krijgt ook de kans om door te stromen naar het Nationaal Jeugddebat. Aan het einde van de dag selecteert NJR 12 jongeren die hun provincie mogen vertegenwoordigen in de Tweede Kamer tijdens het Nationaal Jeugddebat op 15 april 2019.


Om helemaal voorbereid in de Tweede Kamer te verschijnen, volgt iedereen een trainingstraject: een gezamenlijke voorbereidingsdag in Utrecht, een heel voorbereidingsweekend op een kasteel in Limburg en een laatste generale repetitie in Utrecht. Tijdens deze dagen leer je jongeren uit heel Nederland kennen, en ga je samen aan de slag om een voorstel te schrijven voor landelijke politici. Ook ontdek je waar je goed in bet, en raak je helemaal op elkaar ingespeeld.Afgelopen jaar hebben de jongeren in de Tweede Kamer gedebatteerd met ministers en staatssecretarissen over thema’s zoals kindermishandeling, drugsgebruik, discriminatie en klimaatverandering.

meer weten?

Bekijk hier het verslag van het Nationaal Jeugddebat 2019, dat op 15 april 2019 in de Tweede Kamer plaatsvond of kijk de aftermovie.