Tijn (hij/hem, hen/hun, die/diens): 'Ik val niet op gender of geslacht, ik val op mensen.'

Mensen denken dat bi+ twee betekent, dus dat je op twee genders valt: mannen en vrouwen. Maar ik val niet op geslacht of gender, ik val op mensen. 

Voor mijn transitie kreeg ik veel te maken met seksisme en homofobie. Nu ik eruitzie als man is mijn trans en bi identiteit verborgen. Als ik met mijn vriendin op straat loop, zijn we een ogenschijnlijk heteroseksueel koppel. Mensen zien niet dat ik non-binair ben. 

Ik krijg ontzettend veel ondersteuning en liefde van mijn lief, vrienden en nabije omgeving. Het zou zo fijn zijn als ik gewoon als mens wordt gezien en geaccepteerd, in plaats van dat mijn genderidentiteit en seksualiteit als mijn hele identiteit gezien wordt. Ik ben namelijk zoveel meer dan dat. 

Vragen vind ik het allerfijnst. Maar negativiteit of haat hoef je gewoon niet te delen. Als activist is het belangrijk om vooroordelen en stereotypes te bestrijden. Ik gun die nieuwe generatie alles wat ik zo gemist heb. Dat ze zichzelf kunnen zijn zonder schaamte, angst en haat. Want het is enorm bevrijdend, levensreddend en bovenal fantastisch om jezelf te zijn. 

Ik houd enorm van mijn queer en trans zijn. Het leukste aan biseksualiteit is de vrijheid om helemaal jezelf en verliefd te kunnen zijn. En dat gun ik iedereen.