rainbow academy

Jij weet het beste wat je nodig hebt. Laten we dat samen gaan vertellen aan de mensen die onze wereld vormgeven. We leren samen wat we kunnen en laten horen wat we willen.


De Rainbow Academy is de plek waar we leren wie we zijn en laten horen wat we nodig hebben. Of dat nou is via openbare trainingen door het jaar heen, of door verbindingen te leggen op de jaarlijkse Rainbow Academy Day.


Out & About - 2 december in Cultuurhuis de Lindenberg in Nijmegen

2 december van 13:00-21:00 is het weer tijd voor de jaarlijkse Rainbow Academy Day! We kijken er naar uit om jullie weer te ontmoeten, te leren met elkaar en om samen ons queer zijn te vieren. De Rainbow Academy is een plek waar we leren wie we zijn en laten horen wat we nodig hebben. Eens per jaar komen we samen om te groeien, ontmoeten en simpelweg te bouwen aan onze wereld.

Nieuwsgierig geworden? Check hieronder ons programma, met toffe workshops van onder andere Utrecht Ballroom Scene en Skspraat, een Multi-Mingle van onze Joost de Host, een heerlijk diner en een hoop creativiteit en gezelligheid!


programma

 1. Let’s talk about Seks(uality) – Skspraat (Niki Lou, haar/hen): Leuk, spannend, persoonlijk, ongemakkelijk... Als LHBTQIA+ personen en organisaties hebben we veel te maken met vragen rondom seks, seksualiteit en gender. Hoe ga jij hiermee om? Wat kun je het beste wel of niet doen, en hoe houd je jouw grenzen in de gaten? In deze workshop van SKSPRAAT oefenen we samen hoe we deze gesprekken kunnen voeren op een manier die voor iedereen prettig is.

 2. Spoken word (Doeta Aartsma, zij/haar): Ontdek de kracht van woordkunst in deze workshop! Of je nu van poëzie, spoken word, gedichtjes of rap houdt, het gaat erom jouw verhaal te vertellen met rijm. Samen met Doeta van @gedichtjesvandoet verkennen we diverse vormen van woordkunst, bespreken we humor in zware momenten en krijg je de kans om samen met anderen creatieve teksten te creëren en voor te dragen.

 3. Queer is meer: een inclusieve(re) kijk op identiteitsvorming (Nusret Musa, zij/haar): Identiteit(svorming) kan voor iedereen anders zijn, gaan of betekenen. Seksuele, gender en culturele identiteit hebben veel met elkaar te maken. De “klassieke” verhalen van (queer)identiteit is ons ook bekend. Maar wat betekent queer zijn voor onze persoonlijke identiteit? Tijdens deze workshop neemt Nusret Musa je mee naar de niet vanzelfsprekende gevallen van identiteitsvorming en gaan we kennismaken met een inclusieve(re) houding hiervoor.

 4. Toegankelijkheid in LHBTIQ+ spaces (Eden van den Branden, die/diens): Is jouw platform, jouw project of jouw activiteit toegankelijk voor mensen met een beperking? Weet je wat toegankelijkheid betekent en waar je op moet letten? In deze workshop leer je hoe je jezelf deze vragen kunt stellen en stappen kunt zetten om te zorgen dat ook lhbtiq+ mensen met een beperking zich welkom voelen.

 5. Vogue Fem - Utrecht Ballroom scene (Luluh Bodega, zij/haar): Utrecht Ballroom Scene is een community voor en door queer mensen van kleur, dat wekelijkse Voguing danslessen organiseert in Utrecht, naast balls en andere sociale activiteiten. Tijdens de Voguing workshops leer je de basiselementen van Vogue Fem: een subcategorie binnen Voguing die is gecreëerd door trans vrouwen van kleur. In deze stijl ligt de nadruk op het uiten van feminiene energie, ongeacht je eigen gender. Je leert hands performance, catwalk, duckwalk en dips van Dutch Mother Luluh Bodega.
 6. Bouw je eigen regenboogbrug: In deze workshop biedt van Bas Zwiers Grensverleggers jou de kans om na te denken over hoe je je eigen grenzen kan verleggen en tegelijk bruggen kan bouwen om mensen samen te brengen. Hoe start je een project rondom een LHBTIQA+ thema en betrek je daar ook anderen bij? En hoe bewaak je daarbij toch ook jouw eigen grenzen?
 7. GSA Q&A (COC Nijmegen): Hoe ziet jouw ideale GSA eruit? Tijdens deze workshop gaan jullie onder begeleiding van twee ervaringsdeskundigen met elkaar in gesprek over hoe een GSA er volgens jullie uit zou moeten zien en beantwoorden we al jullie vragen. Onderwerpen die we zullen behandelen:
  • Doelen: wil je evenementen organiseren voor de school, voor de GSA zelf of vinden jullie het vooral fijn om met elkaar te ontmoeten?
  • Duurzaamheid: als er bijvoorbeeld veel laatstejaars in de GSA zitten die bijna van school gaan.
  • Structuur: hoe kun je de GSA het beste vanuit de leerlingen organiseren?
  • Werving: Hoe bereik je leerlingen die zich bij de GSA willen aansluiten?

Claim je gratis ticket!


Rainbow Academy is een samenwerking van NJR en

movisie.jpg

meer weten?

Asha Kats