rainbow academy

Wij zijn De Rainbow Academy, de plek waar LGBTQI+ jongeren samenkomen als community en hun mening geven over thema’s die voor hen belangrijk zijn. Of dat nou is via ons panel of door verbindingen te leggen op de jaarlijkse Rainbow Academy Day. Ons doel is om de wereld een beetje inclusiever maken, voor de nieuwe generatie en LGBTQI+ jongeren van morgen.

DSC03172.jpg

Het panel

Een van de onderdelen van de Rainbow Academy is het jongerenpanel, waarin LHBTQIA+-jongeren tussen de 16 en 29 jaar actief zijn. Deze groep van 20 jongeren leveren als ervaringsdeskundigen input en advies aan beleidsmakers, politici, onderwijzers en alle anderen die onze wereld als jongeren vormgeven. Ze komen op vaste momenten bij elkaar, volgen trainingen en organiseren samenwerkingen met overheden en scholen. Met hun kennis, ervaringen, wensen en behoeften gaat het panel vanuit haar eigen perspectief met partijen in gesprek over bijvoorbeeld beleidsvraagstukken, kunstprojecten, campagnes en televisieprogramma’s. Lees hier meer over het panel & meld je aan!

samenwerken?

Tot dusver heeft het jongerenpanel verschillende projecten voor diverse opdrachtgevers uitgevoerd. Daarnaast is het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vaste samenwerkingspartner.

We zijn altijd opzoek naar nieuwe partners en brengen organisaties graag met het panel in contact. Zij kunnen:

  • advies geven op LHBTQIA+-gerelateerde vraagstukken;
  • handreikingen schrijven;
  • input geven tijdens brainstormsessies;
  • (in samenwerking) een kennissessie organiseren;
  • en hun ervaringen delen.

Vanuit de Rainbow Academy krijgen de panelleden een vergoeding voor het werk, wat inhoudt dat je gratis gebruik kunt maken van hun input. Dus heb je een vraagstuk voor ons? Vul ons formulier in, of stuur een mailtje naar [email protected]!

Rainbow Academy Day

Naast het panel, organiseren we een keer per jaar de Rainbow Academy Day. Tijdens deze dag komen we allemaal samen - meer dan 100 LGBTQI+ jongeren - om te groeien, nieuwe mensen te leren kennen en samen te werken aan een betere wereld. We volgen allerlei trainingen, eten samen, en als we in de stemming zijn, gaan we daarna misschien zelfs wel een dansje wagen. Deze dag stond bekend als de Niet Alleen Anders Dag, maar is in samenspraak met de community veranderd naar de Rainbow Academy Day.

DSC03086-min.jpg


Rainbow Academy is een samenwerking van NJR en

movisie.jpg

meer weten?

Asha Kats