Jij vertelt politici welke oplossingen jij ziet. Je reist (digitaal) af naar het provinciehuis om daar samen met andere jongeren de rol van politici aan te nemen en je stem te laten horen. Jij weet waar het heen moet! En voor je het weet zit je in de Tweede Kamer.

Al 26 jaar zorgt het Nationaal Jeugddebat ervoor dat jongeren hun ongezouten mening kunnen geven over de plannen van lokale en landelijke politici. Schaamteloos bestormen we in alle provincies de Statenzaal om daar plannen te smeden en antwoorden te geven op problemen waar de overheden niet uit komen. Hebben ze de provinciën veroverd? Dan reizen ze af naar Den Haag om in debat te gaan met ministers en staatssecretarissen in de Tweede Kamer.

Het is 2021 - dus dit jaar gaat 't helaas nog niet allemaal fysiek. Maar ook online debatteren jongeren met gemak de sterren van de hemel!


Nationaal Jeugddebat 2021 komt eraan

Op dit moment is het voorbereidingstraject van het NJD 2021 volop in gang. Nog even wachten tot de week van 12 april want dan zullen alle debatten met de ministers en staatssecretarissen plaatsvinden. Gelukkig wordt het NJD dit jaar weer live gestreamd op YouTube, zodat iedereen mee kan kijken! Wil je alvast een voorproefje? Bekijk dan hieronder de illustratie met een samenvatting én de aftermovie van het NJD 2020


Verslag NJD25.pngterugblik Provinciaal Jeugddebat

Het Provinciaal Jeugddebat 2020-2021 was wederom een groot succes! Via deze link kan je alle debatten terugkijken of bekijk hier het verslag van het Provinciaal Jeugddebat 2020. Op onze Instagram @njrjeugddebat zie je ook een mooie samenvatting.


Meer videos van de jeugddebatten van afgelopen jaar vind je hier.


het jeugddebat wordt mede mogelijk gemaakt door:

Coco Peet

Tanja Kuijpers

Emma Berndsen