FAQ bouwstenen van jongerenparticipatie

10 bouwstenen van jongerenparticipatie

Vragen over de 10 bouwstenen van jongerenparticipatie? Het antwoord vind je waarschijnlijk hier!


wie heeft dit project uitgevoerd?

125procent
125Procent is specialist op het gebied van jongerenparticipatie en doelgroepparticipatie. Dit levert waardevolle informatie, kennis en ideeën op die van essentieel belang zijn voor beleidsmakers en professionals.

NJR
NJR is de springplank voor de nieuwe generatie. Wij staan voor jongeren mogelijkheden bieden, zorgen dat anderen hetzelfde doen, zorgen dat dit zo goed mogelijk gebeurt en jongeren inspireren om van die mogelijkheden gebruik te maken.


waar zijn de bouwstenen op gebaseerd?

Begin 2020 hebben 125procent en NJR onderzoek gedaan naar betekenisvolle jongerenparticipatie op lokaal niveau onder gemeenten en jongerenraden. Hiervoor zijn er ongeveer 40 gemeenten en 15 jongerenraden bevraagd.

Met deze input zijn er via de Design Thinking methode 10 bouwstenen geformuleerd, die inzichten geven in de behoefte van jongeren die hun stem willen laten horen op lokaal niveau. Samen met Studio Bold, onze jonge creatieve helden, zijn de bouwstenen vervolgens uitgewerkt tot verschillende webpagina’s vol inspiratie en concrete tips.


welke jongerenraden zijn er betrokken bij dit project?

Zonder de waardevolle input vanuit de jongerenraden hadden we dit project niet kunnen uitvoeren. Dus een speciaal woord van dank aan:

Jongerenraad Amersfoort, Jongeren(stadsdeel)raad Amsterdam Zuid, Jongerenraad Barneveld, Jongerenraad Diemen, Jongerenadviesraad provincie Groningen, Jongerentop Groningen, Jong Doet Mee (regio Haaglanden), Jongerenraad Leerdam, Jongerenraad Maastricht, Jongerenraad Oldenzaal, Jongerenraad provincie Overijssel, Jongerenraad Renkum, Jongerenraad Roermond, Jongerenraad Rhenen, Jongerenraad Roosendaal, Jongerenraad Uitgeest, Jongerenraad Westland, Jongerenraad Zwolle


hoe kan ik de bouwstenen toepassen?

Het doel van de bouwstenen is om jongeren meer handvatten te geven. Om ze net dat ene zetje te geven. Dat steuntje in de rug. Er gebeuren al heel veel mooie dingen op het gebied van jongerenparticipatie, en dat willen we in deze bouwstenen laten zien. Wat werkt er? Hoe zou je dat aan kunnen pakken? Zodat bestaande kennis gedeeld wordt, en je elkaar kunt inspireren.

De bouwstenen zijn dus specifiek gericht op jongeren; hen voorzien van tips & tricks. Maar dat betekent niet dat de bouwstenen alleen voor jongeren zijn. De bouwstenen geven ook inzicht. Bijvoorbeeld aan welke behoeften kan worden voldaan, welke dingen helpen om jongeren gemotiveerd te houden. Of welke uitgangspunten belangrijk zijn bij het inrichten van jongerenparticipatie. Dat kan ook handig zijn als je veel met jongeren werkt. Of jongeren meer zou willen betrekken met wat je doet.

Wil je hier verder mee aan de slag? Neem gerust (vrijblijvend) contact op via [email protected], wij denken graag met je mee.


mijn succesverhaal staat er nog niet tussen?

Wat zonde! Wij willen jouw verhaal/ervaring/initiatief graag horen én delen. Dus mail ons via [email protected] en we gaan het regelen.

geel.jpg

toch nog een vraag? mail naar [email protected]