biodiversitour

Utrecht

Wat is biodiversiteit eigenlijk, waarom roepen sommigen dat het zo belangrijk is en hoe gaat Nederland om met biodiversiteit in de stad? Op al deze vragen (en natuurlijk nog veel meer) krijg je antwoord tijdens een leuke stadswandeling door hartje Utrecht onder begeleiding van verschillende experts. Dus zin in een rondje door de stad? Doe de Biodiversitour!


[ Nederlandse routebeschrijving ]
[ Engelse routebeschrijving ]

De route bekijken op Google Maps? Je vindt 'm hier. De tour is ook beschikbaar als podcast op Spotify.


alles wat je moet weten

Deze prachtige wandeling brengt je langs verschillende biodiversiteit-hotspots in het centrum van Utrecht. De tour loop je aan de hand van de routebeschrijving en de routekaart in Google Maps. Vijf experts vertellen in korte podcastfragmenten over enorm uiteenlopende onderwerpen rondom biodiversiteit. Die kun je lekker tijdens het lopen luisteren of natuurlijk als je even zit en geniet van de stadsnatuur.

In de routebeschrijving en hierboven staat een link zodat je de route ook in Google Maps kunt zien. Wij raden dit zeker aan! Niet bij alle punten op de route is er een podcastfragment. In de routebeschrijving staat daarom bij alle punten wat extra informatie. Als je de tour wat korter wilt maken, kun je de informatie ook alvast voor de tour lezen. De routebeschrijving is ook een leuk naslagblaadje als je na de tour nog een keer de informatie wilt nakijken!

De tour duurt ongeveer twee uur. Kortom, genoeg om te doen. Vragen? Mail naar [email protected] of stuur een DM naar @njr_natuurtalenten.


warmlopen

Wil je alvast meer weten over de biodiversiteit in Utrecht? Kijk dan het interview met wethouder Lot van Hooijdonk!


meer weten