verkiezingsfestivals

Alles is politiek. Etnisch profileren, betaalbare huizen, lange wachtrijen voor de GGZ. Allemaal thema’s die direct relevant zijn voor jongeren én waar de gemeente een rol in speelt. Op 16 maart 2022 mag iedereen van 18 jaar en ouder naar de stembus voor de Gemeenteraadsverkiezingen. Maar veel jongeren maken geen gebruik van hun stemrecht. Hier willen wij verandering in brengen.


Politiek is best ingewikkeld en veel jongeren hebben het gevoel dat hun stem er niet toe doet. Wij vinden het belangrijk dat zij geïnformeerd worden en hun stem laten horen. Jongeren hebben namelijk een groot belang bij de keuzes die op lokaal niveau gemaakt worden. En als je als jongere weet wat er speelt, kan je er beter over meepraten.

Daarom organiseren wij, samen met ProDemos, verkiezingsfestivals op 10 mbo's verspreid door het hele land. Tijdens deze verkiezingsfestivals gaat een grote groep studenten aan de slag met thema’s rondom de gemeenteraadsverkiezingen. Veel van deze studenten mogen voor de eerste keer stemmen. Door middel van workshops, gesprekken met lokale raadsleden en andere interactieve activiteiten informeren en inspireren wij jongeren over onze democratie en rechtsstaat. Op deze manier willen we jongeren laten zien dat politiek helemaal niet zo ingewikkeld is maar wél heel erg belangrijk. Stemmen is namelijk de eerste stap naar échte representatie in de politiek!


vragen?

Neem contact op met Sam Kuiper:

email [email protected]

Connect op LinkedIn

Sam Kuiper