verkiezingsfestivals

Op 15 maart 2023 mag iedereen van 18 jaar en ouder naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. Veel jongeren maken geen gebruik van hun stemrecht. Hier willen wij verandering in brengen.


Alles is politiek. Maar de thema's van de Provincie – bestemmingsplannen, milieu en bereikbaarheid – voelen misschien niet heel erg bekend. Politiek is best ingewikkeld en veel jongeren hebben het gevoel dat hun stem er niet toe doet. Wij vinden het belangrijk dat zij geïnformeerd worden en hun stem laten horen. Jongeren hebben namelijk een groot belang bij de keuzes die de politiek op ieder niveau maakt. En als je als jongere weet wat er speelt, kan je er beter over meepraten. Bovendien draagt je stem in de regio ook bij aan het in geluid in Den Haag, via de Eerste Kamer.

Daarom organiseren wij, samen met ProDemos, verkiezingsfestivals op zes mbo's verspreid door het hele land. Tijdens deze verkiezingsfestivals gaat een grote groep studenten aan de slag met thema’s rondom de Provinciale Staten verkiezingen. Veel van deze studenten mogen voor de eerste keer stemmen. Door middel van workshops, (vraag)gesprekken met Statenleden en laagdrempelige interactieve activiteiten informeren en inspireren wij jongeren over onze democratie en rechtsstaat. Op deze manier willen we jongeren laten zien dat politiek helemaal niet zo ingewikkeld is maar wél heel erg belangrijk. Stemmen is namelijk de eerste stap naar échte representatie in de politiek!


Festivaldata:

  • Donderdag 23 februari, Noorderpoort (Groningen)
  • Maandag 6 maart, ROC Mondriaan (Den Haag)
  • Woensdag 8 maart, ROC Twente (Almelo)
  • Maandag 13 maart, Drenthe College (Emmen)
  • Woensdag 15 maart, Zadkine (Rotterdam)


vragen?

Neem contact op met Melissa Hamelink.

Xaviera van Beusekom

Melissa Hamelink