word vrijwilliger bij de verkiezingsfestivals

Einde festivalseizoen? Zeker niet! Zet de eerste maar in je agenda, want NJR organiseert in samenwerking met ProDemos Verkiezingsfestivals op 5 mbo's verspreid door het land. In aanloop naar de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen willen we jongeren extra aanmoedigen om hun stem te laten horen door hun stem uit te brengen. De Verkiezingsfestivals zijn niet alleen voor kiesgerechtigden, wij denken namelijk dat nadenken over de politiek voor iedereen belangrijk is!

Wil jij meehelpen om dit evenement een groot succes te maken? Word dan vrijwilliger bij de Verkiezingsfestivals!


over de verkiezingsfestivals

Politiek is best ingewikkeld en veel jongeren hebben het gevoel dat hun stem er niet toe doet. We vinden het belangrijk dat jongeren geïnformeerd worden en hun stem laten horen. Jongeren hebben namelijk een groot belang bij de keuzes die op provinciaal niveau gemaakt worden. En als je als jongere weet wat er speelt, kan je er beter over meepraten.


Tijdens de verkiezingsfestivals gaat een grote groep studenten aan de slag met thema’s die spelen in hun provincie. Door middel van activiteiten en gesprekken met jongeren die actief zijn bij politieke jongerenorganisaties, hopen we jongeren te inspireren om na te denken over de onderwerpen waar provincies zich mee bezig houden. En welke van deze onderwerpen voor jongeren belangrijk zijn. Dit doen we middels veel leuke activiteiten met een knipoog naar de provinciale politiek. Het is immers een festival. Zo worden studenten uitgedaagd het heft in eigen handen te nemen door te bepalen hoe ze hun provincie zouden inrichten, kunnen ze polaroids maken in een photobooth of hun eigen campagneposters maken.


wie/wat/waar

Voor de verkiezingsfestivals zijn we op zoek naar jongeren die het leuk vinden om samen met het team dit evenement tot een groot succes te maken. Vind je dit een interessant project en lijkt het je leuk om op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan met andere jongeren over de politiek en hun stem? Dan zoeken we jou!

Als vrijwilliger ben je om half 9 aanwezig om het festivalterrein klaar te zetten en begeleid je gedurende de dag in verschillende rondes de festivalactiviteiten. Aan het einde van de dag help je ook mee met het opruimen en afbreken van het terrein. Je bent rond half 5 klaar. De festivals vinden plaats tussen 23 februari en 15 maart. Je kunt je opgeven om mee te helpen op één of meerdere festivals. Ook goed om te weten: als vrijwilliger krijg je je reiskosten vergoedt, een lunch op locatie én een €50 bol.com bon!

Voordat de festivals beginnen zullen we in samenwerking met de Changemaker Acadamy een training organiseren voor alle vrijwilligers. Zo willen we er voor zorgen dat je niet alleen voorbereid het festivalterrein oploopt, maar ook elkaar al even leert kennen. De training zal plaatsvinden op 15 februari van 19:00 tot ongeveer 21:30 uur in Utrecht. Meld je je aan als vrijwilliger? Zet dit dan ook alvast even in je agenda!


check of je erbij kan zijn

Dit zijn alle festivals op een rij.

  • Donderdag 23 februari, Noorderpoort (Groningen)
  • Maandag 6 maart, ROC Mondriaan (Den Haag)
  • Woensdag 8 maart, ROC Twente (Almelo)
  • Maandag 13 maart, Drenthe College (Emmen)
  • Woensdag 15 maart, Zadkine (Rotterdam)


doen?

Lijkt het jou leuk om aan dit toffe project mee te werken? Je kunt je nog aanmelden! Vul dit formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Vragen? Neem contact op met Xaviera.

email [email protected]

Connect op LinkedIn

meer weten?