word vrijwilliger bij de verkiezingsfestivals

Einde van het festivalseizoen in zicht? Zeker niet! Pak je agenda er snel bij, want NJR organiseert in samenwerking met ProDemos Verkiezingsfestivals op 7 mbo's verspreid door het land in oktober en november. In aanloop naar de Tweede Kamer verkiezingen die in november plaatsvinden na de val van het kabinet in juli, willen we jongeren extra aanmoedigen om hun stem te laten horen door te gaan stemmen. De Verkiezingsfestivals zijn niet alleen voor jongeren met kiesgerechtigde leeftijd, wij denken namelijk dat nadenken over de politiek voor iedereen belangrijk is! Wil jij meehelpen om dit evenement een groot succes te maken? Word dan vrijwilliger bij de Verkiezingsfestivals!

over de verkiezingsfestivals

Tijdens de verkiezingsfestivals gaat een grote groep studenten aan de slag met thema’s die spelen binnen hun leefwereld. Door activiteiten en gesprekken met jongeren die actief zijn bij politieke jongerenorganisaties, hopen we jongeren te inspireren om na te denken over de onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Dit doen we aan de hand van leuke activiteiten met een knipoog naar de politiek. Het blijft natuurlijk een festival! Zo worden studenten uitgedaagd het heft in eigen handen te nemen door te bepalen hoe zij de toekomst van Nederland voor zich zien door middel van interactieve games, kunnen ze polaroids maken in een photobooth of hun eigen campagneposters maken.

wie/wat/waar

We zijn op zoek naar jongeren die het leuk vinden om samen met het team dit evenement tot een groot succes te maken. Lijkt het je leuk om op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan met andere jongeren over de politiek en hun stem? Dan zoeken we jou!

  • Om half 9 ben je aanwezig om het festivalterrein klaar te zetten en begeleid je gedurende de dag de verschillende rondes van festivalactiviteiten.
  • Rond half 5 help je ook mee met het opruimen en afbreken van het terrein.
  • Je krijgt reiskostenvergoeding, een lunch op locatie én 50 euro vrijwilligersvergoeding!

Je kan je opgeven om mee te helpen met één of meerdere festivals. Check de data onderaan deze pagina. Voordat de festivals beginnen organiseren we in samenwerking met de Changemaker Acadamy een training voor alle vrijwilligers. Zo willen we er voor zorgen dat je niet alleen voorbereid het festivalterrein oploopt, maar elkaar ook al even leert kennen.

Je kan kiezen of je de training op maandag 9 óf 16 oktober om 19:00-22:00 in Utrecht bijwoont. Meld je je aan als vrijwilliger? Zet dit dan ook alvast even in je agenda!

check of je erbij kan zijn

  • 23 oktober 2023 - Zadkine, Rotterdam
  • 30 oktober 2023 - Drenthe college, Emmen
  • 1 november 2023 - Alfa college, Hardenberg
  • 6 november 2023 - OC Mondriaan, Den Haag (VOL. Geen vrijwilligers meer nodig.)
  • 8 november 2023 - Deltion college, Zwolle
  • 14 november 2023 - Alfa college, Groningen
  • 21 november 2023 - Albeda College, Rotterdam

doen?

Lijkt het jou leuk om aan dit toffe project mee te werken als vrijwilliger ? Meld je nu aan door dit formulier in te vullen, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Vragen? Neem contact op met Mats Mulder

email [email protected]

meer weten?