word vrijwilliger bij de verkiezingsfestivals

Een streep door festivals dit jaar? Zet de eerste maar in je agenda, want NJR organiseert in samenwerking met ProDemos Verkiezingsfestivals op 9 mbo's verspreid door het land. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen willen we jongeren extra aanmoedigen om hun stem uit te brengen. Wil jij meehelpen om dit evenement tot een groot succes te maken? Word dan vrijwilliger bij de Verkiezingsfestivals!


over de verkiezingsfestivals

Politiek is best ingewikkeld en veel jongeren hebben het gevoel dat hun stem er niet toe doet. Wij vinden het belangrijk dat jongeren geïnformeerd worden en hun stem laten horen. Jongeren hebben namelijk een groot belang bij de keuzes die op lokaal niveau gemaakt worden. En als je als jongere weet wat er speelt, kan je er beter over meepraten.


Tijdens de verkiezingsfestivals gaat een grote groep studenten aan de slag met thema’s die spelen in hun gemeente. Door middel van workshops en vraaggesprekken met lokale raadsleden inspireren wij jongeren om over onze democratie en rechtsstaat na te denken. Daarnaast zijn er op het festivalterrein veel leuke activiteiten met een knipoog naar de lokale politiek. Zo worden studenten uitgedaagd hun eigen gemeentecollege te vormen en worden ze geïnterviewd in een talkshow, kunnen ze polaroids maken in een photobooth of hun eigen verkiezingsposters maken.


wie/wat/waar

Voor de verkiezingsfestivals zijn we op zoek naar jongeren die van aanpakken weten en dit evenement tot een groot succes willen maken. Vind jij het leuk om een open gesprek over politiek aan te moedigen? Als vrijwilliger ben je om half 9 aanwezig om het festivalterrein klaar te zetten en begeleid je gedurende de dag in verschillende rondes de festivalactiviteiten. Aan het einde van de dag help je ook mee met het opruimen en afbreken van het terrein. Je bent rond half 5 klaar. De festivals vinden plaats tussen 23 februari en 16 maart. Je kunt je opgeven om mee te helpen op één of meerdere festivals. Ook goed om te weten: als vrijwilliger worden je reiskosten vergoed, krijg je lunch op locatie en 50 euro vrijwilligersvergoeding. Voordat de festivals beginnen zullen we een (online) vrijwilligersavond organiseren om de taken door te spreken en elkaar te leren kennen.


check of je erbij kan zijn

Dit zijn alle festivals op een rij.

  • Woensdag 23 februari, Astrum (Velp)
  • Donderdag 24 februari, Aventus (Apeldoorn)
  • Donderdag 3 maart, Landstede MBO (Zwolle)
  • Maandag 7 maart, Alfa (Groningen)
  • Dinsdag 8 maart, Zadkine (Rotterdam)
  • Woensdag 9 maart, Deltion College (Zwolle)
  • Donderdag 10 maart, Rijn IJssel (Arnhem)
  • Maandag 14 maart, Friesland College (Leeuwarden)
  • Dinsdag 15 maart, Albeda (Rotterdam)


doen?

Lijkt het jou leuk om aan dit toffe project mee te werken? Vul dit formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Vragen? Neem contact op met Sam.

email [email protected]

Connect op LinkedIn

meer weten?