word vrijwilliger bij de verkiezingsfestivals

De Europese politiek een ver van je bed show? Echt niet! Maar voor sommige jongeren voelt dat wel zo. Daarom organiseren wij samen met ProDemos in aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen die in juni plaatsvinden, 10 verkiezingsfestivals door heel Nederland van april tot juni 2024. Hiermee willen we jongeren laten zien hoeveel invloed de Europese politiek heeft op hun leven en ze extra aanmoedigen om hun stem te laten horen in het stemhokje. Wil jij meehelpen om dit evenement een groot succes te maken? Word dan vrijwilliger bij de Verkiezingsfestivals!

over de verkiezingsfestivals

Tijdens de verkiezingsfestivals gaat een grote groep studenten aan de slag met thema’s die spelen binnen hun leefwereld, dit jaar gekoppeld aan de Europese politiek. Door activiteiten en gesprekken met jongeren die actief zijn bij politieke jongerenorganisaties, hopen we jongeren te inspireren om na te denken over de onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Dit doen we aan de hand van leuke activiteiten met een knipoog naar de politiek. Het blijft natuurlijk een festival! Studenten worden uitgedaagd het heft in eigen handen te nemen en te bepalen hoe zij de toekomst van Europa voor zich zien door middel van interactieve games. Maar ook kunnen ze polaroids maken in een photobooth of hun eigen campagneposters maken! De festivals zijn trouwens zeker niet alleen voor jongeren met kiesgerechtigde leeftijd, wij denken namelijk dat nadenken over de politiek voor iedereen belangrijk is!

wie/wat/waar

We zijn op zoek naar jongeren die het leuk vinden om samen met het team dit evenement tot een groot succes te maken. Lijkt het je leuk om op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan met andere jongeren over de politiek en welke thema’s zij belangrijk vinden? Dan zoeken we jou!

Een festivaldag ziet er als volgt uit:

 • Om 8:30 uur ben je aanwezig om het festivalterrein klaar te zetten en begeleid je gedurende de dag de verschillende rondes van festivalactiviteiten.
 • Rond 16:00 uur zijn we klaar met het opruimen en afbreken van het terrein en sluiten we de dag af.
 • Je krijgt reiskostenvergoeding, een lunch op locatie én 50 euro vrijwilligersvergoeding!

Je kan je opgeven om mee te helpen met één of meerdere festivals. Check de data hieronder.

Voordat de festivals beginnen organiseren we in samenwerking met de Changemaker Academy een training voor alle vrijwilligers. Zo willen we ervoor zorgen dat je goed voorbereid het festivalterrein oploopt én elkaar al hebt leren kennen. Dezelfde training zal twee keer plaatsvinden. Vrijwilligers moeten bij één van die avonden aanwezig zijn. Het gaat om de avond van dinsdag 19 maart en de avond van vrijdag 22 maart.

check of je erbij kan zijn

 • Vrijdag 5 april 2024 - Yuverta - Nijmegen
 • Woensdag 17 april 2024 - Aventus - Apeldoorn
 • Vrijdag 19 april 2024 - ROC van Amsterdam - Amsterdam
 • Donderdag 25 april 2024 - Summa College - Eindhoven
 • Dinsdag 14 mei 2024 - RijnIJssel - Arnhem
 • Woensdag 22 mei 2024 - Koning Willem I - Den Bosch
 • Vrijdag 24 mei 2024 - mboRijnland - Gouda
 • Dinsdag 28 mei 2024 - Deltion - Zwolle
 • Donderdag 30 mei 2024 - Noorderpoort - Groningen
 • Dinsdag 4 juni 2024 - Firda - Leeuwarden


doen?

Lijkt het jou leuk om aan dit toffe project mee te werken als vrijwilliger? Superleuk! Meld je nu aan door dit formulier in te vullen, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Vragen? Neem contact op door te mailen naar [email protected].

meer weten?