Het écht zinvol betrekken van jongeren bij een project - daar leer je alles over tijdens het traject van VER_diep. In dit (gratis) traject ga je met andere professionals aan de slag met een concrete hoe-vraag, die je direct in je werk (in de praktijk!) kunt toepassen. Dat doen we in communities of practice.


Kleine groepen van 10 tot 15 deelnemers, dus. Deze communities of practice zijn ontmoetingsplekken waar je analyses deelt, elkaar informeert en adviseert en nieuwe praktijken ontwikkelt. Om deze vervolgens in je eigen werk (in de praktijk!) te testen. Je wordt hierin gefaciliteerd door changemakers van NJR en facilitators van NJi. Aan het eind van dit traject weet jij hoe je jongeren op een zinvolle manier betrekt binnen jouw eigen project, organisatie en/of overheidsinstantie! Vanuit geteste en beproefde ervaringen motiveer en enthousiasmeer jij jouw collega’s en netwerk!

Klik hier om alvast meer te lezen over de succesfactoren van werken met jongeren.


VER_diep is interessant voor professionals en beleidsmakers die:

  • zich willen verbinden aan deze ambitie;
  • met jongerenparticipatie aan de slag willen gaan in hun organisatie;
  • dit een impuls willen geven;
  • trajecten met jongeren willen opzetten of verder uitbreiden.


blokkenschema_VERDIEP_DEF (1).jpg


tijdpad

Het VER_diep traject bestaat uit drie bijeenkomsten in 2020. Deze vinden plaats op 23 april, op 9 juni en 1 oktober. Alle bijeenkomsten duren een ruim dagdeel. Tijdens het slotevenement op 26 november worden de eindresultaten van de communities of practice gepresenteerd. Als groep bepaal je zelf wat er ontwikkeld gaat worden en welke acties er verricht moet worden tussen de bijeenkomsten door! Denk hierbij aan het testen van plannen binnen eigen organisaties, het interviewen van jongeren en/of collega’s, of het uitwisselen van kennis met andere deelnemers. Samen met onze facilitators stippelen jullie het

Doe ook mee en maak van 2020 het jaar dat jongerenparticipatie front and center is binnen jouw werk!


Banner_tijdspad_verdiep.jpg


aanmelden VER_diep traject


In verband met de maatregelen die we hebben getroffen om de verspreiding van het coronavirus te beperken, hebben we het traject van VER_diep aangepast. Vanaf 23 april gaan we verder met een verkorte (online) versie van het traject. Aanmelden kan nog steeds. Dat doe je door een mail te sturen naar [email protected].


bekijk hier de aftermovie van VER_nieuw


meer weten?


VER_zonnen door: