voor jongeren

Oke, ik heb me aangemeld via de link en nu?
Superleuk! Als het goed is heb je een bevestiging ontvangen van je inschrijving*. Dan hoef je nu even niks meer te doen! In de bevestigingsmail staat wanneer je te horen krijgt of je wel of niet geselecteerd bent om mee te doen aan het Provinciaal Jeugddebat.

*heb je deze niet ontvangen? Check dan je spam. Staat het daar ook niet in? Dan is er waarschijnlijk een typefout gemaakt in je mailadres. Stuur een mailtje naar [email protected] om te laten weten dat je je hebt aangemeld, zodat wij je goede mailadres hebben.


Moet ik tijdens de PJD of NJD dagen lunch meenemen?
Wij zorgen dat er gratis lunch voor je is bij het provinciaal jeugddebat!


Kan ik iets voorbereiden voor het debat?
Nee, je hoeft niets voor te bereiden! Op de dagen dat we met jou samenkomen zorgen wij dat je alle informatie krijgt. We vinden het heel belangrijk dat je daarbuiten genoeg ruimte hebt voor school en je vrije tijd!


Als ik meedoe aan het Provinciaal Jeugddebat, doe ik dan ook automatisch mee aan het Nationaal Jeugddebat?
Nee. Deelname aan het Provinciaal Jeugddebat betekent niet automatisch dat je ook meedoet aan het Nationaal Jeugddebat. Na het provinciale debat vragen wij eerst of je het leuk vindt om mee te doen aan het nationale debat. Vervolgens wordt een selectie gemaakt uit alle jongeren die mee willen doen. (Het liefst nemen we natuurlijk iedereen mee, maar daar is de Tweede Kamer helaas te klein voor...)


Ik ben ouder dan 18, of word bijna 19. Kan ik meedoen?
Deelname aan het Jeugddebat is alleen voor mensen die nog niet mogen stemmen, onder de 18 jaar dus. Word je bijna 19, maar ben je nu nog 18? Als je 18 bent op de dag van het Jeugddebat mag je meedoen. Ben je ouder? Dan is aanmelden helaas niet mogelijk.


Ik kan niet naar een Provinciaal Jeugddebat komen maar zou wel graag mee willen doen. Kan dat?
Misschien kon je niet naar het Provinciaal Jeugddebat komen. Bijvoorbeeld omdat je in een instelling woont, vanwege medische redenen of vanwege religieuze overtuigingen. Omdat wij graag willen dat iedere jongere mee kan doen, kijken we graag hoe jij je stem kan laten horen. Stuur dan een mailtje naar [email protected] en dan denken we met je mee.


Is je vraag nog niet beantwoord? Geen zorgen! Mail dan naar [email protected] en we proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.