rutte als wortel tekenen

Vlak voor de uitslag van de Jongeren Verkiezingen nog even ontspannen tijdens een feestelijke opening? Kom naar de officiële opening van de 'Politieke Tuin' bij Tolhuistuin tijdens NJR festival.

Officiële opening van de 'Politieke Tuin'

Je bent er bij binnenkomst van het NJR festival waarschijnlijk al doorheen gelopen, maar om 21h45 is hier een feestelijk moment voor de officiële opening van de Politieke Tuin van Tolhuistuin. Na een kort welkomstwoord, gaan we in gesprek met Milou Idink (@iktekenrutteelkedagtothijstopt), die 2 jaar lang, elke dag Rutte heeft getekend, tot hij stopte. Waarom deed ze dat eigenlijk? En waar haalde ze de inspiratie vandaan om hem als worm, sleutel, of Shrek te tekenen? Speciaal voor deze opening, heeft Milou Idink een mini workshop 'Rutte als wortel tekenen’, ontwikkelt, waarbij je zelf aan de slag kunt en zo jouw eigen versie van deze langstzittende premier maakt. Deze opening is niet op uitnodiging, iedereen is welkom!

Over de Politieke Tuin

De Politieke Tuin is een expositieruimte en kenniscentrum bij Tolhuistuin, waar je vanaf 5 oktober tot en met half november elke dag van 12:00 tot 17:00 naar binnen kunt wandelen om je te oriënteren op het politieke landschap. Je kunt een drankje in het restaurant erboven halen en er in je eentje, of samen met vrienden aan de leestafels gaan zitten, podcasts beluisteren, de expositie bezoeken, politieke spelletjes spelen, of één van de programma’s bijwonen die worden georganiseerd door organisaties die uitgenodigd zijn door Tolhuistuin.

Na de opening blijft de Politieke Tuin elke dag geopend, van 12:00 tot 17:00 tot half november!