Wie weet er als geen ander wat er in de jeugdzorg goed gaat én wat er beter moet? Precies, jongeren met ervaring in de jeugdzorg zelf! En hoe zet je jongerenparticipatie en ervaringsdeskundigheid op zo'n manier in dat het ook echt wat toevoegt? Samen hebben we die antwoorden.


listen up

Om die te delen organiseert NJR samen met het NJi, BGZJ en Kenniscentrum KJP, Listen Up! Listen Up vindt plaats in de week van 14 juni: de week van jongerenparticipatie en ervaringsdeskundigheid in de jeugdzorg.


De hele week ontmoeten we elkaar in inspirerende en interactieve online sessies. Hierin delen we kennis en ervaringen, brainstormen we samen over oplossingen en gaan we nóg dieper in op de kracht van jongeren. Samen geven we jongerenparticipatie en de inzet van ervaringsdeskundigheid een impuls.


zet jij je in voor jeugdhulp en wil je...

  • binnen je werkplek aan de slag met jongerenparticipatie of het inzetten van ervaringsdeskundigheid in de jeugdhulp?
  • participatietrajecten met jongeren opzetten of verbeteren?
  • kennis uitwisselen met professionals en jongeren uit verschillende instellingen en gemeenten?
  • geïnspireerd raken door de velen initiatieven en tools die ontwikkeld zijn?
  • samen met anderen brainstormen over knelpunten en mogelijke oplossingen?


Ja? Neem dan deel aan Listen Up! Tijdens deze week ontdek je zelf welke methodes er zijn op het gebied van jongerenparticipatie en de inzet van ervaringsdeskundigheid in de jeugdhulp. Aan het eind van de week heb jij (meer) tools in handen om deze methodes een plek te geven binnen je werk.


wat

Een week vol online sessies, gefaciliteerd door verschillende organisaties binnen de jeugdhulp waarin we kennis wisselen, elkaar inspireren en samenwerken aan concrete vraagstukken en oplossingen.


wanneer

Elke dag van 14 juni 2021 t/m 18 juni 2021 tussen 15:00 en 19:00 uur. Je kunt je inschrijven voor één of meerdere sessies die op deze dagen plaatsvinden. De kick off is op maandag 14 juni van 15.00 tot 17.00 uur.


waar

Zoom


voor wie

Iedereen die zich inzet voor jeugdhulp! Professionals, bestuurders, beleidsmakers, ervaringsdeskundigen: voor iedereen is er iets georganiseerd.


kosten

Gratis


programma

Op 24 mei maken we het volledige programma bekend. Maar we kunnen wél alvast een tipje van de sluier oplichten, want de volgende organisaties delen in ieder geval hun ervaring: NJR Hoofdzaken, Nederlands Jeugdinstituut, Kenniscentrum KJP, Curium, ExpEx, StroomOp en OZJ.


aanmelden

Houd deze pagina in de gaten om je in te schrijven! Op 24 mei maken we het volledige programma bekend en kan je je hier per sessie inschrijven. Meld je aan voor één sessie of ben er de hele week bij! Na het opsturen van het inschrijfformulier ontvang je een automatische e-mail met de Zoom-link.


Meld je hier aan om (eenmalig) een melding te krijgen als het programma online is en je je kan inschrijven voor de sessies.


nog vragen?

Heb je een vraag over het programma, neem dan contact op met Giulia Giacometti via [email protected].listen up wordt (mede) mogelijk gemaakt door

Tanja Kuijpers

Giulia Giacometti