Wie weet er als geen ander wat er in de jeugdzorg goed gaat én wat er beter moet? Precies, jongeren met ervaring in de jeugdzorg zelf! En hoe zet je jongerenparticipatie en ervaringsdeskundigheid op zo'n manier in dat het ook echt wat toevoegt? Samen hebben we die antwoorden.


listen up

Om die te delen organiseert NJR samen met het NJi, BGZJ en Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, Listen Up! Listen Up vindt plaats in de week van 14 juni: de week van jongerenparticipatie en ervaringsdeskundigheid in de jeugdzorg.


De hele week ontmoeten we elkaar in inspirerende en interactieve online sessies, gefaciliteerd door verschillende organisaties binnen de jeugdhulp waarin we kennis wisselen, elkaar inspireren en samenwerken aan concrete vraagstukken en oplossingen.. Samen geven we jongerenparticipatie en de inzet van ervaringsdeskundigheid een impuls.

Wanneer: Elke dag van 14 juni 2021 t/m 18 juni 2021 tussen 15:00 en 19:00 uur. Je kunt je inschrijven voor één of meerdere sessies die op deze dagen plaatsvinden. De kick off is op maandag 14 juni van 15.00 tot 17.00 uur.
Waar: Zoom
Voor wie: Iedereen die zich inzet (of wil inzetten) voor jeugdhulp! Professionals, bestuurders, beleidsmakers, ervaringsdeskundigen en jongeren: voor iedereen is er iets georganiseerd.
Kosten: Gratis

zet jij je in voor jeugdhulp en wil je...

  • binnen je werkplek aan de slag met jongerenparticipatie of het inzetten van ervaringsdeskundigheid in de jeugdhulp?
  • participatietrajecten met jongeren opzetten of verbeteren?
  • kennis uitwisselen met professionals en jongeren uit verschillende instellingen en gemeenten?
  • geïnspireerd raken door de velen initiatieven en tools die ontwikkeld zijn?
  • samen met anderen brainstormen over knelpunten en mogelijke oplossingen?


Ja? Neem dan deel aan Listen Up! Tijdens deze week ontdek je zelf welke methodes er zijn op het gebied van jongerenparticipatie en de inzet van ervaringsdeskundigheid in de jeugdhulp. Aan het eind van de week heb jij (meer) tools in handen om deze methodes een plek te geven binnen je werk.


blokkenschema (1).png

[het programma boekje kan je nu hier downloaden]

Hierin heb je een overzicht en meer info van elke sessie op 1 plek!


aanmelden

Meld je nu aan voor een of meerdere sessies. Elk blokje leidt naar een apart inschrijfformulier voor de genoemde sessie. Let op: Wanneer je op een blokje klikt, opent deze niet automatisch in een nieuw tabblad, maar in je huidige tabblad.
Na het inschrijven, zal je z.s.m. een mail krijgen met info over de sessie waarvoor je bent ingeschreven.
Heb je binnen 24 uur geen link ontvangen voor (al) jouw sessie(s)? Mail dan naar [email protected] en dan kunnen wij je helpen.

maandag 14 juni

dinsdag 15 Juni

woensdag 16 juni

donderdag 17 juni

vrijdag 18 juni

nog vragen?

Heb je een vraag over het programma, neem dan contact op met Giulia Giacometti via [email protected].listen up wordt (mede) mogelijk gemaakt door

Tanja Kuijpers

Giulia Giacometti