Welke maatschappelijke thema’s moeten vaker terugkomen in de media? Wat is de invloed van sociale media op jongeren? Welke vormen van media gebruiken jongeren het meest? Met deze prikkelende vragen gaat het Jongerenpanel Media aan de slag! Wil jij ook jouw stem laten horen? Lees dan snel verder.

Wat is het jongerenpanel media?

Het Jongerenpanel Media is een groep van 80 tot 100 jongeren die zich gaan inzetten om hun stem te laten horen over media. We bespreken maatschappelijke thema’s zoals mentale gezondheid, geld & armoede, de invloed van sociale media en klimaatverandering. Daarnaast krijg je de kans om zelf mee te beslissen over andere onderwerpen die volgens jou besproken moeten worden! Door actief deel te nemen, maak je impact in je eigen regio maar ook op nationaal niveau.

Het panel trapt af met het kick-off event op 2 maart in Hilversum! Ook gaat die dag de WhatsApp-groep live. De verdere data volgen nog.

Wat kun je verwachten?

Je kan online en offline meedoen aan het panel!

  • Online: In een WhatsApp-groep krijgt iedereen online de kans om mee te praten. Via polls, peilingen en vragenlijsten vragen we je mening over allerlei onderwerpen die met media te maken hebben.
  • Offline: In 6 fysieke sessies per jaar, kan je een hele middag of avond meepraten over een specifiek onderwerp. Deze sessies houden we door het hele land. Dus waar je ook woont, we zorgen dat je zeker een keer aan kan sluiten.
  • Trainingen: 2 keer per jaar organiseren we een training- en teambuildingsdag. Zo leer je je panelgenoten goed kennen, kan je jezelf ontwikkelen en mag je meedenken welke onderwerpen er de komende maanden aan bod moeten komen in het panel.

Wat krijg je ervoor terug?

Door je stem te laten horen, zorg je ervoor dat jongeren beter gehoord worden in de Nederlandse media. Daarnaast biedt deelname aan het Jongerenpanel Media:

  • De kans om jongeren door heel Nederland te leren kennen die zich op verschillende manieren bezighouden met media;
  • Invloed op de keuzes van de publieke omroepen;
  • Een kijkje achter de schermen bij diverse omroepen;
  • Ervaring opdoen in de media;
  • De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen met gratis trainingen.
  • Een vrijwilligersvergoeding voor het bijwonen van fysieke sessies.
  • Vergoeding van je reiskosten (2e klas OV) naar sessies en trainingen.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste groep jongeren van 18 tot 29 jaar. Iedere mening telt, dus iedereen is welkom! Het maakt niet uit waar je woont, hoeveel je al weet van media en wat je interesses zijn. Op dit moment zijn we alleen nog op zoek naar jongeren uit de provincies Limburg, Flevoland, Drenthe en Friesland.

Aanmelden

vul dit formulier in! https://nationalejeugdraad.typeform.com/to/DDJ9uZ6O

Meer weten?

Heb je vragen? Stuur ze via WhatsApp (06-45068707) of mail ([email protected]). Of sluit aan bij een van de bovengenoemde kennismakingsmomenten. We kijken ernaar uit om samen met jou de stem van jongeren in de media te laten klinken!