Welke maatschappelijke thema’s moeten vaker terugkomen in de media? Wat is de invloed van sociale media op jongeren? Welke vormen van media gebruiken jongeren het meest?  Met deze prikkelende vragen gaat het Jongerenpanel Media aan de slag! Wil jij ook jouw stem laten horen? Lees dan snel verder.

Wat is het jongerenpanel media?

Het Jongerenpanel Media is een groep van 80 tot 100 jongeren die zich gaan inzetten om hun stem te laten horen over media. We bespreken maatschappelijke thema’s zoals mentale gezondheid, geld & armoede, de invloed van sociale media en klimaatverandering. Daarnaast krijg je de kans om zelf mee te beslissen over andere onderwerpen die volgens jou besproken moeten worden! Door actief deel te nemen, maak je impact in je eigen regio maar ook op nationaal niveau.

Wat doet het panel precies?

De jongeren uit het panel zijn tussen de 18 en 29 jaar, en komen uit heel Nederland. In een WhatsApp-groep praat het panel mee over allerlei onderwerpen die met media te maken hebben. Daarnaast richten het panel zich op specifieke onderwerpen en thema’s in de fysieke sessies. Deze events worden georganiseerd in verschillende steden en provincies. Wat gebuurt er met deze uitkomsten van het Jongerenpanel Media? Die gaan naar de verschillende (regionale) omroepen! De omroepen gebruiken de informatie en meningen van de jongeren om hun eigen content nog beter te maken.

Check hier hoe een panelsessie eruit ziet

Wat kun je verwachten?

Je kan online en offline meedoen aan het panel!

 • Training: We trappen af na de zomer met een training- en teambuildingsdag. Zo leer je je panelgenoten goed kennen, kan je jezelf ontwikkelen en mag je meedenken welke onderwerpen er de komende maanden aan bod moeten komen in het panel.  
 • Online: In een WhatsApp-groep krijgt iedereen online de kans om mee te praten. Via wekelijkse vragenlijsten vragen we je mening over allerlei onderwerpen die met media te maken hebben. 
 • Offline: In 3 fysieke sessies komend half jaar kan je een middag of avond meepraten over een specifiek onderwerp. Deze sessies houden we door het hele land. Dus waar je ook woont, we zorgen dat je zeker een keer aan kan sluiten. 

Wat krijg je ervoor terug?

Door je stem te laten horen, zorg je ervoor dat jongeren beter gehoord worden in de Nederlandse media. Daarnaast biedt deelname aan het Jongerenpanel Media:

 • De kans om jongeren door heel Nederland te leren kennen die zich op verschillende manieren bezighouden met media;
 • Invloed op de keuzes van de publieke omroepen;
 • Een kijkje achter de schermen bij diverse omroepen;
 • Ervaring opdoen in de media;
 • De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen met gratis trainingen.
 • Een vrijwilligersvergoeding voor het bijwonen van fysieke sessies.
 • Vergoeding van je reiskosten (2e klas OV) naar sessies en trainingen.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste groep jongeren van 18 tot 29 jaar. Iedere mening telt, dus iedereen is welkom! Het maakt niet uit waar je woont, hoeveel je al weet van media en wat je interesses zijn.

Aanmelden: vul dit formulier in! https://nationalejeugdraad.typeform.com/to/zaexIB21


Nog wat laatste info op een rijtje

Begin juli zijn er online kennismakingsmomenten. Hier leer je mogelijke panelgenoten kennen, krijg je meer informatie over de komende tijd en kan je al je vragen stellen! De onlinesessies vinden plaats op de volgende data:

 • Dinsdag 2 juli om 18:30-19:15
 • Woensdag 10 juli om 17:30-18:15
 • Vrijdag 12 juli om 16:00-16:45

Twijfel je nog? Je kunt ook bij een van de kennismakingsmomenten aansluiten voordat je definitief je aanmelding stuurt. Stuur hiervoor een mailtje naar [email protected] of een WhatsApp naar 06-45068707

Half juli hoor je of je definitief bent geselecteerd voor het panel. Eind augustus/begin september starten we met de training- en teambuildingsdag. De exacte data volgen nog!

Meer weten?

Heb je vragen? Stuur ze via WhatsApp (06-45068707) of mail ([email protected]). Of sluit aan bij een van de bovengenoemde kennismakingsmomenten. We kijken ernaar uit om samen met jou de stem van jongeren in de media te laten klinken!