jong gelijk

Jong Gelijk staat voor vrijheid en acceptatie. Wij willen een wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht wie je bent of wie je liefhebt. Helaas is dit nog niet altijd de realiteit. Veel jongeren worden geconfronteerd met onbegrip, vooroordelen en discriminatie. Daar willen wij verandering in brengen.

Bij Jong Gelijk dagen we de norm uit en doorbreken we stereotypes. We laten zien dat er veel meer is dan de traditionele hokjes en verwachtingen. Samen zetten we ons in voor een samenleving waarin iedereen gelijkwaardig is, ongeacht wie ze zijn of wie ze liefhebben. 

Binnen Jong Gelijk werken we samen met Rutgers, Plattelandsjongeren NL, Colored Qollective, Femmes for Freedom en NJR.

wat we gaan doen

Als Gamechanger bij Jong Gelijk volg je trainingen bij NJR. Hierin ontwikkel je vaardigheden op het gebied van leiderschap, gesprekstechnieken en coaching, samen met een diverse groep jongeren. Tijdens dit traject delen we onze eigen ervaringen met verwachtingen rond man/vrouw zijn, relaties en gelijkwaardigheid. Zo zorgen we voor een open en ondersteunende omgeving waarin iedereen zich gehoord voelt.

Vervolgens geven de Gamechangers workshops aan andere jongeren door heel Nederland. Hierbij richten we ons op diverse onderwerpen zoals mannelijkheid, vrouwelijkheid, mentale gezondheid, groepsdruk, relaties en gelijkwaardigheid. Door uit te gaan van dialoog in plaats van discussie, creëren we meer begrip voor verschillende ervaringen en perspectieven. Stereotypes worden benoemd en ontkracht en jongeren komen samen tot alternatieven.

Door Gamechanger te worden bij Jong Gelijk, maak je impact in de gemeenschap en draag je bij aan het vormgeven van een inclusieve en gelijkwaardige samenleving.

meer weten?

neem contact op met Eda!

Eda Külekçi

Huib Jan Wind