jong gelijk

Jong Gelijk staat voor vrijheid en acceptatie. Wij willen een wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht wie je bent of wie je liefhebt. Helaas is dit nog niet altijd de realiteit. Veel jongeren worden geconfronteerd met onbegrip, vooroordelen en discriminatie. Daar willen wij verandering in brengen.

Bij Jong Gelijk dagen we de norm uit en doorbreken we stereotypes. We laten zien dat er veel meer is dan de traditionele hokjes en verwachtingen. Samen zetten we ons in voor een samenleving waarin iedereen gelijkwaardig is, ongeacht wie ze zijn of wie ze liefhebben. 

Binnen Jong Gelijk werken we samen met Rutgers, Plattelandsjongeren NL, Colored Qollective, Femmes for Freedom en NJR.

wat we gaan doen

Ben jij ook klaar voor verandering? Sluit je aan bij Jong Gelijk en maak een verschil. In het peer-2-peer programma van Jong Gelijk gaan jongeren het gesprek aan over de beperkende hokjes waarmee ze te maken krijgen. Dat doen ze door middel van trainingen en workshops.

We leiden jongeren (21-29 jaar) op tot Gamechangers. Vervolgens organiseren deze Gamechangers workshops en dialoogsessies voor hun peers (14-21 jaar) die ze kennen via hun (sport)club, (hobby)vereniging, via de keet of in de buurt. Hierin worden de Gamechangers begeleid door NJR.

In de dialoogsessies maken we het onderwerp ‘mannelijkheid’ en (stereotiepe) verwachtingen bespreekbaar. In de workshop leren de jongeren allerlei skills die ook later in hun leven van pas komen. Vervolgens organiseren jongeren, met de hulp van hun Gamechanger, één of meer activiteit(en) in de buurt, in de keet, bij de (hobby)vereniging of (sport)club. Een podcast, filmavond, TikTok of postercampagne, alles kan. Als het maar met mannelijkheid te maken heeft! Door de peer-to-peer methodiek van Jong Gelijk zetten jongeren elkaar aan het denken en zorgen ze voor impact. Een programma voor én door jongeren.

meer weten?

neem contact op met Eda!

Eda Külekçi

Mika van Schaik