jeugddebatten

burgerschapsonderwijs

Dit najaar organiseert NJR voor de 25ste keer in iedere provincie het Provinciaal Jeugddebat. Hier krijgen jongeren de kans om Statenleden in het Provinciehuis te laten horen wat zij belangrijk vinden en welke mogelijkheden zij zien binnen hun provincie.

Wat bieden wij scholen Via de website kunnen jongeren zich individueel, of docenten zich met klassen of groepen aanmelden voor het Provinciaal Jeugddebat in hun provincie. Tijdens deze dag in het provinciehuis gaan de jongeren aan de slag met het ontdekken van ieders sterke punten en het samen bedenken van een voorstel de provincie over een relevant thema. In de middag krijgen zij tijdens het debat de unieke kans om politici te overtuigen van hun plannen en ideeën. Daarnaast nodigen we in elke provincie een aantal jongeren uit om hun provincie te vertegenwoordigen in de Tweede Kamer tijdens het Nationaal Jeugddebat in april 2020.

Het Jeugddebat is er voor alle jongeren van 12 t/m 18 jaar die graag willen meedenken én meepraten over maatschappelijke thema’s. Door goede begeleiding en toegankelijke werkvormen zorgen we ervoor dat iedereen zijn stem kan laten horen.

Kosten Deelname aan het Provinciaal en Nationaal Jeugddebat is gratis.

Contact [email protected] of 030-230 35 82