NJR
open menu

NJR Panel

In samenwerking met ACM heeft NJR onderzocht hoe jongeren denken over hun online privacy. Bekijk hier het onderzoeksverslag digitaal: Jongeren over online privacy

Het panelonderzoek is onderdeel van een campagne rondom apps van ACM, genaamd 'Elke app heeft een prijs'. Je leest er hier meer over.

Jongeren zijn de toekomst. Cliché maar waar.
Daarom is het belangrijk om te weten wat jullie mening is. Om dit te weten te komen voert NJR onderzoeken uit onder het NJR Panel. Hierin zitten, verspreid over Nederland, meer dan duizend jongeren. Een paar keer per jaar worden zij bevraagd over allerlei actuele onderwerpen. Zo heeft het panel de afgelopen jaren zijn mening gegeven over reclame op sociale netwerksites, kindermishandeling, mantelzorg en de herdenking van WOII. Media tonen vaak belangstelling voor de uitkomsten van de onderzoeken. Hieruit blijkt hoe belangrijk de mening van jongeren is.


Lees hier de laatste panelonderzoeken digitaal:

Elke vijf jaar rapporteert de Nederlandse overheid aan het VN-comité inzake de Rechten van het Kind hoe het staat met de rechten van kinderen in Nederland. Parallel daaraan rapporteren ngo’s over de status van kinderrechten in Nederland. NJR en het Kinderrechtencollectief vinden dat ook de stem van kinderen en jongeren gehoord moet worden als het gaat over hun rechten en rapporteert iedere vijf jaar over de mening van jongeren op dit gebied.

Wil je meer weten of wil jij meedoen aan het panel met jouw school?
Stuur dan een mailtje: sheilarebel@njr.nl.

Verder lezen

Heb jij een geweldig plan?

Nationaal Jeugddebat

Huidige jongerenvertegenwoordigers

adres

Kromme Nieuwegracht 58, 3512 HL Utrecht
030-2303575

NJR