NJR
open menu

Maak jij Nederland future-proof?

Ben jij:

• Tussen de 18-25 jaar

• Iemand met een duidelijke mening over de toekomst van Nederland

• Er klaar voor om je presentatie skills nog verder te verbeteren?

Op dinsdagavond 24 april en dinsdag 22 mei nodigen NJR en Het Groene Brein studenten uit om mee te komen praten over de Nationale Omgevingsvisie (NOVI). Hierin wordt vastgelegd hoe de fysieke leefomgeving van Nederland er in 2050 uit moet gaan zien. Het ministerie bepaalt dit echter niet alleen, hiervoor willen ze graag jouw input!

Windmolens of wegen?

Wil jij bijvoorbeeld liever groene steden of moeten er juist meer huizen gebouwd worden? Plaatsen we windmolens of kiezen we voor landbouw in de buitengebieden? En waar draait onze economie over 30 jaar op? Dit is je kans om mee te bepalen hoe Nederland er in 2050 uitziet.

Brainstormsessie

Op dinsdagavond 24 april vindt er een brainstormsessie plaats bij NJR. Tijdens deze sessie scherp je je toekomstvisie voor Nederland aan en zet je dit samen met andere studenten om tot een concreet plan. Daarnaast zal er ruimte zijn om aan je storytelling skills te werken, zodat je je ideeën nog beter aan de wereld kunt presenteren.

Conferentie

Op woensdag 22 mei vindt er een kleine conferentie plaats waarbij je jouw visie deelt met andere jongeren (basisschool, middelbare school, MBO), medewerkers van Het Groene Brein en afgevaardigden van het Ministerie van I&W.

Wanneer & Waar:

Dinsdag 24 april van 17.00-21.00 uur
NJR (Kromme Nieuwegracht 58, Utrecht)

&

Woensdag 22 mei van 12.00-15.00 uur
NEMO Amsterdam

Aanmelden

Spreekt dit je aan? En ben je (bij voorkeur) op beide dagen beschikbaar? Geef je dan snel op via deze link. Deelname is gratis en reiskosten worden vergoed. Daarnaast zorgt NJR op 24 april voor een simpele maaltijd en drinken.

Aanmelden kan t/m 20 april. Na aanmelding ontvang je ongeveer een week voor aanvang een mail met de verdere details.

Meer info: voor meer informatie kun je contact opnemen met Annemarte van Kruchten via annemartevankruchten@gmail.com

Verder lezen

Tweede conferentie Maatschappelijke Diensttijd

Lokaal Jeugddebat

Jongeren presenteren plannen aan burgemeester

adres

Kromme Nieuwegracht 58, 3512 HL Utrecht
030-2303575

NJR