NJR
open menu

Gestructureerde Dialoog

Meepraten over Europees jeugdbeleid, dat is waar de Gestructureerde Dialoog over gaat. Elk half jaar komen jongeren en beleidsmakers uit alle lidstaten van de EU samen om met elkaar te praten over een thema. Het doel van de Gestructureerde Dialoog is dat jeugdbeleid zowel in Europa als op nationaal en lokaal niveau niet voor, maar met jongeren wordt ontwikkeld. Ook biedt de Gestructureerde Dialoog veel kansen om op Europees niveau kennis en ervaringen tussen zowel jongeren(werkers) als beleidsmakers uit te wisselen.

Elk anderhalf jaar is er een ander thema voor de Gestructureerde Dialoog. In deze cyclus (augustus 2017 - december 2018) is het thema "Youth in Europe: what's next?" De eerste jeugdconferentie is al achter de rug, deze was in de Estse hoofdstad Tallinn. Wil jij de resultaten van de vorige cyclus checken? Bekijk ze hier. Tijdens de EU-Jeugdconferentie in oktober in Slowakije zijn aanbevelingen opgesteld.

Een stoomcursus Gestructureerde Dialoog nodig? Check dan hier het “Structured Dialogue in one minute” filmpje.

undefined

Ben je enthousiast geworden en wil jij meer weten over dit onderwerp? Kijk op de website van de jongerenvertegenwoordigers.


NJR is in Nederland verantwoordelijk voor de Gestructureerde Dialoog, samen met het ministerie van VWS, NJi en VNG.
De Gestructureerde Dialoog wordt mede mogelijk gemaakt door het Erasmus+ programma van de Europese Commissie.

Verder lezen

In gesprek met...Ted van den Bergh

Niet alleen anders

In gesprek met de kinderombudsman over privacy

adres

Kromme Nieuwegracht 58, 3512 HL Utrecht
030-2303575

NJR