NJR
open menu

Elian & Jahkini Jongeren- vertegenwoordigers Algemene Vergadering

Elian Yahye en Jahkini Bisselink zijn Jongerenvertegenwoordigers naar de Algemene Vergadering van de VN. Zij spreken met duizenden jongeren over mensenrechten, internationale samenwerking en de Verenigde Naties. Deze verzamelde input nemen ze mee naar de Algemene Vergadering van de VN, waar zij in hun tweede jaar een speech geven in de Derde Commissie. Ook gaan zij in het voorjaar op kennismakingsbezoek naar de VN Commission for Social Development, de Commission on Population and Development of een andere interessante VN conferentie. Tijdens de conferenties zelf zijn de Jongerenvertegenwoordigers druk met lobbyen, vergaderen, het (mede) organiseren van side events en (ludieke) acties, en wordt er veel in de wandelgangen gepraat en onderhandeld. Hun Nederlandse achterban houden ze op de hoogte via berichten, vlogs en blogs.

In Nederland zetten de Jongerenvertegenwoordigers zelf acties en projecten op, en daarnaast sluiten ze veel aan bij bestaande VN projecten en activiteiten. Dit doen ze samen met de werkgroep VN Jongeren.

Wil je in contact komen met Elian of Jahkini?

Elian Yahye:

✉ elianyahye@njr.nl

Twitter: @ElianYahyeVN

✏ Connect op LinkedIn

Jahkini Bisselink:

✉ jahkinibisselink@njr.nl

Twitter: @JahkiniVN

✏ Connect op LinkedIn

Volg ons op facebook en instagram

Werkgroep VN Jongeren

De werkgroep VN Jongeren bestaat uit rond de tien jongeren in de leeftijd van 16 tot 26 jaar met een internationale oriëntatie en kritische blik op actuele ontwikkelingen. De werkgroep heeft een aantal lopende projecten en staat open voor nieuwe projecten. Een lopend project is het gastlessenpakket over vrede en veiligheid. Daarnaast dient de werkgroep als ondersteuning van de twee VN Jongerenvertegenwoordigers; er wordt aan hen advies gegeven en samen naar manieren gezocht om jongeren te betrekken bij de VN.

Klik hier voor een overzicht van het gastlessenaanbod van de werkgroepen.

Mail: vncoordinator@njr.nl

Bel: 030- 230 3575

Verhalen

Jongeren​vertegen​woordigers

Werkgroepen

adres

Kromme Nieuwegracht 58, 3512 HL Utrecht
030-2303575

NJR