week van de jongerenparticipatie

Jong Lokaal Actief

Jongerenparticipatie. Een ingewikkeld woord voor eigenlijk iets heel simpels: het betrekken van jongeren. Niet alleen luisteren en knikken, maar er ook écht iets mee doen. Samen. Wij (NJR en 125Procent) weten wel hoe je dat goed doet, en we delen onze kennis graag. Tijdens de Week van de Jongerenparticipatie delen we onze succesverhalen en ervaringen, en lanceren we een handige checklist voor alle jongeren die mee willen bepalen in hun gemeente. Doe je mee?

wat

een week van online activiteiten waar de bouwstenen van jongerenparticipatie stap voor stap meer betekenis krijgen.

wanneer

21, 22 en 23 september

waar

online - simpel, gewoon inloggen vanaf je werkplek of thuiskantoor. De link krijg je na aanmelding.


programma


maandag 21 september (16.00-17.00 uur)

lancering 10 bouwstenen voor jongerenparticipatie (VOL)

voor: jongeren, beleidsambtenaren, professionals en andere betrokkenen

Het is zover: 1 voor 1 zullen de bouwstenen worden onthuld, aangevuld met verhalen uit de praktijk. Deze sessie is gericht op het introduceren van de verschillende bouwstenen, en inspiratie bieden voor hoe deze bouwstenen tot uiting kunnen komen.


dinsdag 22 september (15.00-17.00 uur)

webinar: aan de slag met de bouwstenen

voor: beleidsmakers en professionals die trajecten met jongeren willen opzetten, uitbreiden of verbeteren.

Tijdens deze webinar gaan we iets meer de diepte in. We zullen 1 à 2 bouwstenen uitlichten aan de hand van een passende casus. Stap voor stap diepen we de achtergrond én toepassing van de bouwstenen uit, zodat het inzichtelijk wordt hoe je de bouwsteen op een passende manier kunt inzetten. (N.B. de bouwstenen die centraal staan tijdens deze sessie zijn gebaseerd op de voorkeuren van de deelnemers)


woensdag 23 september (16.00-18.00 uur)

jongerenradendag

voor: alle leden van jongerenraden en -initiatieven in Nederland, die het leuk vinden om ervaringen uit te wisselen en onderdeel te worden van ons netwerk.

Voor alle jongerenraden in ons netwerk organiseren we wederom de Jongerenradendag. Dit jaar noodgedwongen online, maar zeker niet minder inspirerend. Met ruimte voor kennisdeling, netwerken en het uitwisselen van ervaringen brengen we in dit event jongerenraden uit alle hoeken van Nederland samen.


interessant?

Meld je hier aan voor het programma. Let op: de lancering van de 10 bouwstenen is VOL.


nog vragen?

Voor meer info, mail naar [email protected]


de week wordt mede mogelijk gemaakt door

Coco Peet

Tanja Kuijpers