kies je track. doe mee. deadline 22 augustus.

4 maanden lang Sprinten: met trainingen, masterclasses en werkbezoeken bij maatschappelijke organisaties. Naast dit alles krijg je ook nog eens persoonlijke begeleiding en een kijkje in de keuken bij andere maatschappelijke (jongeren)organisaties door daar te werken aan een tof project.

Sprint heeft 4 verschillende tracks: rood, blauw, geel en groen. Hieronder lees je wat ze inhouden. Je kan bij je aanmelding aangeven welke track(s) je het meeste interesseren. Wanneer jij je aanmeldt voor jouw Sprint geef je dan ook aan welke onderwerpen je interesseren. Wij zorgen dat je gematcht wordt met 1 van de 12 Sprint-organisaties die bij jou passen én waar je nog wat van opsteekt.


Sprint blokjes2 (1).jpg


track rood

Als je bloed, je huid als je bloost en het kruis op een ziekenhuis. De rode track richt zich op gezondheid en seksualiteit. Je zal van Studentensport Nederland en IFMSA-NL leren hoe gezondheid, seksualiteit en hun lobby op nationaal en internationaal niveau in elkaar steekt.

Sprint blokjes3 (1).jpg


track blauw

Hoe zorgen we voor een mentaal sterke generatie en dat jongeren geholpen worden? Leer meer over mentale gezondheid en jonge helden in het maatschappelijk- en sociaal werk. Deze track wordt uiteraard georganiseerd door Elance Academy, Stichting Maatvast en Clientenbelang
Sprint blokjes4 (1).jpg


track geel

Geld moet rollen, maar waar naartoe precies? Naar onderwijs? Banen? Hoe bepaalt de politiek dat eigenlijk en hoe kun je invloed uitoefenen? Zijn dit vragen die jij beantwoord wilt zien? Dan hoor jij bij track geel en dus ook bij NJR, CNV Jongeren en Interstedelijk Studenten Overleg.

Sprint blokjes (1).jpg


track groen

De bomen, het gras, energie. Hoe houden we ons klimaat en de natuur om ons heen zo gezond mogelijk? Leer meer over klimaatactivisme en hoe jij kan bijdragen aan een duurzamere wereld. Bij deze track horen Jonge Klimaatbeweging, Young & Fair en Studenten voor Morgen.klaar om te sprinten?

De aanmeldingen voor Sprint van september '21 t/m januari '22 zijn helemaal gaande!
Wil je meedoen? Kan gewoon.
Mail je CV + een motivatiestuk van maximaal 1 A4 (maar mag ook een kunstwerk/vlog van maximaal 1,5 minuut/liedje/poster/collage etc. zijn!) waarin je antwoord geeft op de vraag "Wat zou jij voor jongeren (in je omgeving) willen veranderen?"

Mail je aanmelding naar [email protected]

De deadline om je aan te melden is zondag 22 augustus 23:59 uur. Uiterlijk woensdag 25 augustus krijg je dan te horen of je van de party bent.

We moedigen elke jongere tussen de 16 en 24 jaar aan om mee te doen. We kijken niet naar cv, ervaring, woonplaats, opleiding etc. Bij Sprint is iedereen is welkom.


eerst meer weten?