rainbow academy panel

Jongeren weten het beste wat ze nodig hebben en vertellen dat graag aan de mensen die onze wereld vormgeven. Júist als het om LHBTQIA+-zaken gaat.


over het panel

Een van de onderdelen van de Rainbow Academy is het jongerenpanel, waarin LHBTQIA+-jongeren tussen de 15 en 25 jaar actief zijn. De jongeren krijgen vanuit de Rainbow Academy trainingen aangeboden om vaardigheden op te doen zoals spreken in het openbaar, storytelling, projectmatig werken en advies geven. Met hun kennis, ervaringen, wensen en behoeften gaan zij vanuit hun eigen perspectief met partijen in gesprek over bijvoorbeeld beleidsvraagstukken, kunstprojecten, campagnes en televisieprogramma’s. Ze geven gevraagd en ongevraagd advies. Ook werken de panelleden aan projecten binnen hun eigen werkgroep. Er zijn vijf werkgroepen met de volgende thema’s:

 • Veiligheid op straat
 • Veilige sfeer op school
 • Bivisibility
 • Transgenderzorg
 • Transgender, intersekse en sport(protocollen)


samenwerken?

Tot dusver heeft het jongerenpanel verschillende projecten voor diverse opdrachtgevers uitgevoerd. Daarnaast zijn het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vaste samenwerkingspartners.

We zijn altijd opzoek naar nieuwe partners en brengen organisaties graag met het panel in contact. Zij kunnen:

 • advies geven op LHBTQIA+-gerelateerde vraagstukken;
 • handreikingen schrijven;
 • input geven tijdens brainstormsessies;
 • (in samenwerking) een kennissessie organiseren;
 • trainingen ontwikkelen;
 • mediacampagnes opzetten;
 • en hun ervaringen delen.

Vanuit de Rainbow Academy krijgen de panelleden een vergoeding voor het werk, wat inhoudt dat je gratis gebruik kunt maken van hun input. Dus heb je een vraagstuk voor ons?

[ klik hier ]


dit hebben we al gedaan


BNNVARA Spuiten en Slikken: Nachtkastje

Voor de ontwikkelingsafdeling van BNNVARA hielpen we met het maken van een Instagrampost over de VR/AR app Nachtkastje waarin jonge homo's seksuele voorlichting konden krijgen. Deze post leidde naar een website waarop mensen een enquête over de app konden invoeren. Het was een creatieve opdracht die direct en indirect bijdroeg aan kennis over de LHBTQI+-community en onze behoeften.

Save the Children

Save The Children ontwikkelde voor haar programma Speaking Minds en reeks gastlessen over LHBTQI+ zijn. Het panel doorliep een van de lessen en gaf de projectleider van Speaking Minds tips over het gebruik van video's in de les en de inclusiviteit van de besproken onderwerpen.

Provincie Noord-Holland

Samen met Movisie en 113 organiseerde een aantal jongeren van het panel een sessie over LHBTQI+-jongeren en mentaal welzijn voor de provincie Noord-Holland. Hierbij vertelden zij online aan beleidsmedewerkers van de provincie waar zij tegenaan liepen en hoe de provincie hen hierbij kon ondersteunen.


vragen?

Neem contact op met Josine:

email [email protected]

Connect op LinkedIn

Jo van Kemenade


meer weten?