Rainbow Academy Day

30 oktober 2021

De Rainbow Academy (een samenwerking van NJR en Movisie) is altijd een plek geweest waar we streven naar inclusiviteit en een stem geven aan diversiteit.

Door middel van trainingen en ontmoeting groeiden we samen en leerden we hoe we anderen kunnen helpen. Dit doel blijven we ook nastreven in 2020, een bewogen jaar voor iedereen. Zeker voor onze community. De Rainbow Academy Day zal dit jaar plaatsvinden in Domstad, Utrecht en is zoals altijd gratis voor LHBTQI+-jongeren(organisaties).

Klik hier om je aan te melden


Programma


13.00 Inloop

Als je binnenkomt bij Domstad in Utrecht, staat de koffie en thee al voor je klaar. Een perfecte start.


13.30 Plenaire kick-off

Wat er hier gaat gebeuren, is nog even een verrassing, maar we beloven dat je geïnspireerd en gemotiveerd de dag in zal gaan!


14.15 - 15.30 Ronde 1

In ronde 1 kies jij welke workshop jou het meest zal gaan geven. Er zijn vier mogelijkheden:


Fix je geld (sessie fondsenwerving)

Er zijn zo veel geweldige ideeën om onze wereld beter te maken. Maar hoe fix je daar geld voor? Dat vertellen allerlei fondsen, specifiek voor inclusiviteit, LHBTQI+-zaken en jongeren, je tijdens deze kennismakingsessie.
Door Ik Ben Geweldig (NJR), Bob Angelofonds (COC), Oranjefonds, VSBfonds en meer


Hoe maak ik mijn organisatie of evenement trans*inclusief?

Elke ruimte en activiteit die we als community organiseren zou verwelkomend moeten zijn voor iedereen. Tijdens deze sessie leer je hoe je organisatie of evenement trans*inclusief kan maken.

Door Movisie


Anti-racisme

De afgelopen jaren zijn veel mensen bewuster geworden van hun eigen privilege. Toch zien we in de queer community nog veel discriminatie: vooroordelen over queer moslims, homonationalisme en ga zo maar door. Tijdens deze training worden verschillende perspectieven aan het licht gebracht en leer je meer over intersectioneel kijken en anti-racistisch handelen.
Door Colored Qollective


Time-management

'Alle activisten hebben geen baan' wordt er altijd geroepen. Was het maar zo'n feest, dan konden we nog veel meer werk verzetten! Hoe ga je om met tijd en een overvolle agenda als je de wereld wilt verbeteren? Je leert het bij de workshop timemanagement.
Door Changemaker Academy (NJR)15.45 - 17.00 Ronde 2Hoe help je een ander?

Als je werkt (vrijwillig of betaald) met LHBTQI+-jongeren is de kans groot dat je weleens een hulpvraag hebt gehad. Zo’n hulpvraag kan je overvallen. Misschien weet je niet hoe je het beste kunt helpen of kun jij helemaal geen antwoord geven op de vraag. Deze avond kun je deelnemen aan een online training waar je (en eventueel je organisatie) meer leert over verschillende vraagstukken. Aan de hand van casussen en uitwisseling leer je hoe je je kunt voorbereiden op een hulpvraag en hoe je die het beste kunt behandelen.
Door Movisie


Vergroot je invloed met Elias van Mourik

Hoe zet je jouw ervaringen in om de wereld mooier te maken via wegen waar je misschien niet direct bij stil staat? Deze training zal zich met name richten op de mogelijkheden om je stem te laten horen bij lokale overheden zoals de gemeente. Ontdek je eigen kracht en ontwikkel een strategische visie. Dat deed ook Elias van Mourik, die eigenhandig fixte dat er een regenboogfietspad kwam in Utrecht. Hij komt, samen met trainers van de Changemaker Academy vertellen over zijn proces. Voor je het weet, zit je bij de burgemeester aan tafel, of ligt er een gloednieuw regenboodfietspad in Utrecht.
Door Changemaker Academy (NJR) en Elias


Queer in de media door Ricky Mohabbat

Hoe worden we afgeschilderd? En hoe zouden we onszelf liever zien? Ricky deed onderzoek naar de ervaringen van LHBTQI+'ers met media voor zijn studie journalistiek en werkte onder andere voor BNNVARA's Pridetest. Tijdens deze sessie gaat hij in op queers in de media.


Lessen in liefde, seks en gender (seksuele voorlichting)

Voorlichting over seksuele gezondheid, diversiteit en gender scoort op veel scholen nog onvoldoende. Er zijn veel lesmethodes, maar niet elke methode is even succesvol. Wat spreekt jongeren aan en wat werkt goed in de klas? In deze workshop leer je wat goede seksuele voorlichting inhoudt.
Door AidsFonds


17.15 - 18.00 Performance

Ook dit onderdeel blijft nog even een verrassing.


18.00 Diner


Klik hier om je aan te melden


Anders dan anders

Vorig jaar was de Rainbow Academy Day een Rainbow Academy Week geworden die online gegeven werd. Dit jaar hopen we weer met jullie samen te kunnen komen in Utrecht. We houden hierbij rekening met de maatregelen vanuit de Rijksoverheid.

Vragen?

Vragen over de Rainbow Academy Day? Of kan je toch niet aanwezig zijn? Mail naar [email protected]


Meer weten?