provinciaal jeugddebat

Bij het Provinciaal Jeugddebat kun jij politici vertellen wat jij denkt, of welke oplossingen jij ziet. Je reist af naar het provinciehuis om daar samen met andere jongeren de zetels van politici in te nemen.


Tijdens het Provinciaal Jeugddebat staat het ontdekken van ieders sterke punten, samenwerken en een eigen mening vormen centraal. Zo leer je niet alleen jezelf en anderen beter kennen, je krijgt ook de unieke kans om politici te vertellen wat jíj belangrijk vindt!

In de ochtend wordt iedereen in verschillende groepen ingedeeld, en gaat iedereen met een eigen thema aan de slag. Dit thema wordt samen met de provincie bepaald, en kan iets te maken hebben met duurzaamheid, verkeer & vervoer of bijvoorbeeld sport. Via de verbetermethodiek maak je samen met je groep een voorstel over wat volgens jullie de beste oplossing is.

Om met een goed voorstel te komen wordt elke groep begeleid door ervaren procesbegeleiders; dit zijn oud-deelnemers die de jongeren coachen en begeleiden.

In de middag neemt iedereen plaats in de Statenzaal, waar het debat plaats zal vinden. Samen vormen jullie teams waar je de rol aanneemt die het beste bij jou past. En samen overtuigen jullie politici van jullie ideeën en inzichten.


data

Woensdag 30 oktober Limburg

Vrijdag 1 november Overijssel

Dinsdag 5 november Flevoland

Vrijdag 8 november Groningen

Maandag 11 november Zuid-Holland

Woensdag 13 november Zuid-Holland

Vrijdag 15 november Noord-Brabant

Woensdag 20 november Zeeland

Vrijdag 22 november Gelderland

Maandag 25 november Friesland

Vrijdag 29 november Utrecht

Maandag 2 december Drenthe


klik hier om je in te schrijven

In Noord-Holland wordt een alternatief programma gedraaid. Klik hier voor meer informatie.

nog vragen?

Tanja Kuijpers

Coco Peet


meer weten?