wat: Een avond over biodiversiteit en voedsel + verkiezing jongerenvertegenwoordiger
waar: Naturalis, Leiden
wanneer: 31 maart om 19.30 uur (19.00 deuren open)

klik hier om een gratis kaartje te reserveren

► reageer op het facebook evenement

2020 is een cruciaal jaar voor biodiversiteit. Er wordt op dit moment onderhandeld over een nieuw mondiaal akkoord voor het komende decennium, het zogeheten Post-2020 Global Biodiversity Framework. Tijd om onszelf te onderwijzen: Is de aarde over de datum? Of is er nog hoop? Hoe hangen biodiversiteit en voedselzekerheid samen? En wat kan de mens doen om biodiversiteitsherstel te bevorderen?

Op deze avond over biodiversiteit en voedsel leren we van wetenschappers, horen we de toekomstmuziek van visionairs en kiezen we gezamenlijk wie onze Jongerenvertegenwoordiger Biodiversiteit en Voedsel wordt.


programma

19.00 uur
Deuren open

19.30 uur
Welkom door hosts en uitleg van het stemsysteem
Een Jongerenvertegenwoordiger moet publiek verkozen worden. Dat is dus aan jou! Wie krijgt mensen geënthousiasmeerd voor biodiversiteitsherstel, vertaalt de ingewikkelde internationale politiek naar de Nederlandse klaslokalen en wint diplomaten voor zich op de biodiversiteitstop in oktober in China?

19.45 uur
Pitches van de kandidaten voor Jongerenvertegenwoordiger Biodiversiteit en Voedsel.

Wie dit zijn, lees je hier op 7 maart. Wil je 6 maart aanwezig zijn bij de voorronde voor Jongerenvertegenwoordiger? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

20.00 uur
Wat zijn we vergeten?
Slow Food Youth Network laat je biodiversiteit en voedsel ervaren op een lichamelijke manier. We zullen je laten proeven én je oren laten spitsen.


20.20 uur
Is de aarde over de datum? En hoe komt dat dan?
Drie jonge wetenschappers nemen je mee door hun hoekje van biodiversiteits- en voedselonderzoek. Hoe zien zij de toekomst voor zich?

Michiel Hooykaas (Universiteit Leiden) doet onderzoek naar soortenkennis: waarom kan je wel het Nike logo van het Adidas logo onderscheiden, maar weet je niet het verschil tussen een zilvermeeuw en een kleine mantelmeeuw? En wat zegt dat eigenlijk over onze band met de natuur?

Wordt later bekendgemaakt

Wordt later bekendgemaakt

21.00 uur
Korte pauze
Ruimte om drankje te halen en even te toiletteren.

21.10 uur
Hoe kunnen we dit oplossen?

Helen Kranstauber (Food Cabinet) vertelt over haar toekomstdroom. Welke rol kan een circulair systeem van voedsel spelen in het tot een halt roepen van biodiversiteitsafname en welke switch in ons denken moeten we daarvoor doormaken?

21.30 uur
Finale Jongerenvertegenwoordiger Biodiversiteit en Voedsel
De jury heeft jullie stemmen geteld en haar oordeel geveld en zal bekend maken wie de nieuwe Jongerenvertegenwoordiger Biodiversiteit en Voedsel wordt.

21.45 uur
Borrel


meer weten?