onderzoek

nationaal jeugddebat

In debat met staatssecretarissen en ministers over bijvoorbeeld kindermishandeling, discriminatie en klimaatverandering. Wie wil dat nou niet? In april nemen 150 jongeren uit heel Nederland plaats in de Tweede Kamer. Daarvoor moeten we wel weten welke onderwerpen we gaan bespreken. Daar hebben we jou bij nodig!


klik hier om de vragenlijst in te vullenwaarom willen we jouw mening?

Tijdens het Nationaal Jeugddebat willen we straks met harde feiten in de Tweede Kamer staan om politici te overtuigen. Om aan deze cijfers te kunnen komen, gaan we een onderzoek doen onder jongeren in Nederland . Zo kunnen we aantonen dat niet alleen onze deelnemers er zo over denken, maar ook de duizend andere jongeren die hebben meegewerkt!


hoe werkt dat?

Het onderzoek is voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud. Tijdens het Nationaal Jeugddebat staan jongeren centraal, want we willen de stem van jongeren laten horen in de Tweede Kamer!

Vanaf 27 januari komt de vragenlijst hier online te staan. Het invullen duurt ongeveer 20 minuten, hiermee lever je een belangrijke bijdrage aan het Nationaal Jeugddebat!


resultaten

In maart krijgen de jongeren van het NJD het verslag van het onderzoek. Hierdoor komen ze te weten hoe andere jongeren over het onderwerp denken, en zullen ze super voorbereid in de Tweede Kamer verschijnen! De resultaten van het onderzoek worden ook gepubliceerd in het jaarlijkse verslag van het Nationaal Jeugddebat, het onderzoek van afgelopen jaar kun je hier teruglezen.

Bedankt voor je hulp namens alle deelnemers van het Nationaal Jeugddebat!


vragen?

Neem dan contact op met Tanja:

phone 030-230 3575

email [email protected]

Connect op LinkedIn


meer weten?