NJR zoekt belangenbehartigers

jongereninspraak | empowerment & sterke punten

Jij strijdt voor de rechten en mogelijkheden van jongeren(organisaties). Je smeedt coalities met alle organisaties en mensen die hieraan bij kunnen dragen. Je onderhoudt een breed divers netwerk. Van ambtenaren tot politici, van bewindspersonen tot maatschappelijke organisaties en van jongerenwerkers tot natuurlijk de jongeren zelf. Jij kent ze allemaal. Je bent scherp op welke ontwikkelingen NJR kan inhaken en speelt in op kansen. Kortom, je houdt van afwisseling en bent niet op je mondje gevallen!


belangenbehartiger jongereninspraak

Jij helpt graag jongeren op een laagdrempelige manier te participeren – in hun eigen gemeente, provincie of bij een ministerie – en laat de beleidsmakers ook weten wat wij als jongeren willen en vinden. Als belangenbehartiger jongereninspraak werk jij samen met gemeenten, provincies, ministeries en organisaties. Jij zet je in voor elke vorm van inspraak voor jongeren en zoekt contact met andere jongerenorganisaties, jongerenraden en belangenclubs.

Doordat deze functie dit jaar nieuw is, is er best wat ruimte om je functie in te vullen op een manier die goed bij jou past. Vanuit je functie kun je betrokken zijn bij het nationaal jeugddebat, het expertisebureau, inspraak binnen bedrijven en projecten die zich bezig houden met lokale jongerenraden of democratie onder jongeren. Wat jouw hartje begeert. ;)


belangenbehartiger empowerment & sterke punten

Wij geloven in de talenten van jongeren. Iedereen is ergens goed in en dat mag de hele wereld weten! Als belangenbehartiger werk jij met samen met overheden (van lokaal tot nationaal niveau), (jongeren)organisaties en jongeren zelf om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk jongeren zich persoonlijk ontwikkelen en zich gelijktijdig inzetten voor de samenleving.

We willen de komende jaren veel meer in gaan zetten op de talentontwikkeling van jongeren en vinden het belangrijk dat jongeren hiervoor de ruimte krijgen. Daarom is ook deze functie nieuw, wat ervoor zorgt dat er ook hier ruimte is om je functie in te vullen op een manier die goed bij jou past. Vanuit je functie kun je betrokken zijn bij projecten zoals Ik Ben Geweldig, Sprint, mentale gezondheid en doe je mee aan het doorontwikkelen van de maatschappelijke diensttijd en kun je aan de slag met onze eigen Sterke Punten methode.


goed om te weten

Deze belangenbehartiger functies zijn nieuw. Voorheen bestond het bestuur uit de belangenbehartigers lokaal, nationaal en internationaal. Maar omdat ze allemaal werkten aan het verbeteren van jongereninspraak en de empowerment van jongeren, zijn deze twee nieuwe functies ontstaan, zodat de hoofdverantwoordelijk (no pressure) bij één persoon ligt.


de belangenbehartigers:

 • zijn geboren netwerkers en vertegenwoordigers of willen dat graag worden;
 • zijn in staat om neutraal van partijpolitiek te handelen;
 • hebben gevoel voor (politieke) verhoudingen en beleidsvorming;
 • zijn niet bang om zich soms te verdiepen in complexe beleidsthema’s;
 • zijn in staat om verschillende lobby’s aan te voeren en kunnen snel schakelen;
 • zijn flexibel, visionair, creatief en niet bang om initiatief te nemen;
 • zijn sterk in het omzetten van uiteenlopende en complexe belangen tot een effectieve boodschap.


ook handig

Per functie gelden deze eisen:

 • De belangenbehartiger jongereninspraak heeft kennis van de verhoudingen binnen het nationale bestuur en de nationale politiek. Je bent gemotiveerd om je netwerk uit te breiden en in te zetten voor NJR. Het is een voordeel als je affiniteit hebt met (en voorkennis hebt van) jongerenparticipatie, onderwijs en/of de arbeidsmarkt.
 • De belangenbehartiger empowerment & sterke punten heeft interesse in persoonlijke ontwikkeling en talentontwikkeling.


klets met Lara en Sara


Wil je toch graag nog even van iemand persoonlijk horen hoe het is om belangenbehartiging te zijn? De huidige belangenbehartigers Lara (jongereninspraak) en Sara (empowerment & sterke punten) kunnen je daar in geuren en kleuren over vertellen. Neem contact op:


of meteen solliciteren?

Weet je zeker dat dit de klus voor jou is? Stuur dan deze pdf ingevuld (dat doe je met je pdf-lezer die je gewoon op je computer hebt, maar je mag hem ook uitprinten, invullen en inscannen) samen met je cv naar [email protected].

Houd er rekening mee dat je in aanloop naar de start van je bestuursjaar bij NJR beschikbaar dient te zijn op de volgende momenten:

 • Instemmen van nieuw bestuur tijdens de Algemene Vergadering: 7 juni in de avond;
 • Inwerk- en meeloopdagen: +/- 24 uur per week tussen 7 en 30 juni;
 • Je eerste werkdag: donderdag 1 juli.


eerst meer weten?