provinciaal jeugddebat

schrijf je nu in!

De coronacrisis zet de positie van jongeren in de maatschappij onder druk. Rutte moedigt jongeren aan mee te denken over de toekomst en hun stem te laten horen. Oftewel: het Nationaal Jeugddebat is relevanter dan ooit! Wij werken al meer dan 25 jaar samen met provincies en scholen om jongeren een stem te geven middels het Jeugddebat. Ook dit jaar gaat 't gewoon door! Te beginnen met het Provinciaal Jeugddebat.


het provinciaal jeugddebat in een notendop

  • meedenken over maatschappelijke thema's, leeftijdsgenoten uit de provincie ontmoeten én kennismaken met de politiek.
  • ontwikkelen van verschillende competenties, zoals een mening vormen, samenwerken, brainstormen en discussiëren.
  • meedoen is gratis en laagdrempelig: deelname van leerlingen kost docenten geen voorbereidingstijd.voor wie?

Het Provinciaal Jeugddebat is er voor alle jongeren van 12 t/m 18 jaar die graag willen meedenken én meepraten over maatschappelijke thema’s. Door goede begeleiding en toegankelijke werkvormen zorgen we ervoor dat iedereen zijn stem kan laten horen.


wanneer?

  • Flevoland: vindt plaats op woensdag 20 januari
  • Drenthe: vindt plaats op vrijdag 22 januari


inschrijven

Ook dit jaar zoeken we weer enthousiaste groepen leerlingen. Dit kan een bestaande klas zijn, maar ook een samengestelde groep. Wil je een klas aanmelden? Stuur dan een mail met daarin de naam, het emailadres en schooltype van de geïnteresseerde leerlingen naar [email protected].

Het minimumaantal leerlingen per school is 10 en het maximumaantal leerlingen per school is 30. Mochten we heel veel aanmeldingen ontvangen dan zullen wij waar nodig een selectie maken. Hierbij letten we op diversiteit wat betreft schooltype en leeftijd. We raden docenten daarom aan om een zo divers mogelijke groep aan te melden.


programma

8.30 - 12.30 | Ochtendprogramma ter voorbereiding op het evenement in de middag (brainstorm over provinciaal thema, voorstel schrijven voor debat in de middag)

13.30 - 16.00 | Online event in de Statenzaal of op school (voorstellen presenteren, in gesprek met de Provincie, interactief voor online publiek)

16.00 | Einde


disclaimer

Zoals iedereen begrijpt vergen de coronamaatregelen flexibiliteit en is het programma dus aangepast naar een online omgeving. Alles wordt dus online gedaan.

Wil je niet meedoen, maar ben je wel geïnteresseerd? No worries! Het wordt gelivestreamd.


vragen?

Heb je nog vragen of is er iets onduidelijk? Mail dan gerust naar [email protected] Wij zien de aanmeldingen graag tegemoet!


meer weten?

Coco Peet

Emma Berndsen