meedoen aan het jeugddebat

Bij het Provinciaal Jeugddebat kun jij politici vertellen wat jij denkt, of welke oplossingen jij ziet. Je reist af naar het provinciehuis om daar samen met andere jongeren de zetels van politici in te nemen en je stem te laten horen.


van de provincie naar de tweede kamer

Tijdens het Provinciaal Jeugddebat staat het ontdekken van ieders sterke punten, samenwerken en een eigen mening vormen centraal. Zo leer je niet alleen jezelf en anderen beter kennen, je krijgt ook de unieke kans om politici te vertellen wat jíj belangrijk vindt!

In de ochtend wordt iedereen in verschillende groepen ingedeeld die op hun beurt met een eigen thema aan de slag gaan. Dit thema is iets waar de politici van de provincie zelf niet uit komen en kan bijvoorbeeld te maken hebben met duurzaamheid, verkeer & vervoer of sport. Samen met je groep maak je dan een voorstel over wat volgens jullie de beste oplossing is.

Om met een goed voorstel te komen wordt elke groep begeleid door ervaren procesbegeleiders; dit zijn oud-deelnemers van eerdere jeugddebatten die jullie coachen en begeleiden.

In de middag neemt iedereen plaats in de Statenzaal, waar het debat plaats zal vinden. Samen vormen jullie teams waar je de rol aanneemt die het beste bij jou past. En samen overtuigen jullie politici van jullie ideeën en inzichten.


nog vragen?

Jackie Jane Broers