het NJR netwerk van jongerenraden

bouwsteen 10: netwerk en uitwisseling

De bouwstenen op deze website hebben we opgesteld met hulp en input van bestaande jongerenraden in ons netwerk. Zij zijn elk op hun eigen manier actief op lokaal niveau om de stem van jongeren te laten horen.

JLA_afbeeldingen13.png


"Netwerk opbouwen is enorm belangrijk. Gezien én gehoord worden."


Vanuit NJR vinden we het belangrijk om veel verschillende jongereninitiatieven te ondersteunen. Daarom spelen we graag een rol in het verbinden van verschillende initiatieven door het hele land. Want uiteindelijk strijden we allemaal voor hetzelfde doel: eraan bijdragen dat jongeren hun stempel op de wereld kunnen drukken.

Om al deze kennis, passie en ervaringen samen te brengen, organiseert NJR jaarlijks de Jongerenradendag. Deze staat in het teken van elkaar ontmoeten, kennisdeling en leren van elkaar.


NJR Jongerenradendag 2020 - 23 september (online) - Klik hier om je aan te melden.


Aanwezigen tijdens Jongerenradendag 2019: Diemen, Ede, Maastricht, Rotterdam, Amsterdam-Zuid, Roermond, Den Haag, Rhenen, Barneveld, Den Bosch en Renkum.


NJR netwerk van jongerenraden


Met het netwerk van jongerenraden willen we het graag makkelijk(er) maken om met elkaar in contact te blijven en van elkaar te leren. Niet alleen tijdens de jaarlijkse bijeenkomst, maar gewoon: het hele jaar door. Online én offline.

Wil je meer weten over hoe andere jongerenraden (samen)werken? Of ben je benieuwd naar de jongereninitiatieven in jouw buurt? Neem contact op met Sara (bestuurslid) - zij brengt je graag op de hoogte!

Tot slot hebben we enkele jongeren uit ons netwerk gevraagd naar hun beste adviezen rondom netwerken en uitwisseling!


JLA_afbeeldingen5.png

→ "Bij heel veel activiteiten aanwezig zijn, jezelf laten zien zodat ze je leren kennen."

→ "Zelf initiatief nemen door te mailen met andere jongerenraden, om bijvoorbeeld te vragen hoe zij bepaalde problemen aanpakken."

→ "Blijf in contact met je contacten: zoals korte lijntjes met de volwassenen in de lokale politiek."lees meer over netwerk en uitwisseling:

klik op een bouwsteen voor meer tips!