5 tips om mensen te motiveren

bouwsteen 2: motivatie en passie

Begin je vanuit een passie? Weet je wat jou écht drijft? Dan ben je al een heel eind. Maar, zoals ene J. Cruijff ooit sprak: "Alleen kan je niks, je moet het samen doen." Dus: de hoogste tijd om anderen mee te krijgen in jouw verhaal! Hieronder een vijf-stappenplan. Let's go!


1. wees enthousiast

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: enthousiasme is al de helft van je succes. Enthousiasme werkt aanstekelijk, is motiverend en brengt nieuwe energie. Dat is alles wat je nodig hebt, toch?


2. duidelijk doel

Zorg dat je antwoord kan geven op de volgende vragen: waarom? hoe? wat? Dat is gebaseerd op Simon Sinek's Golden Circle. Dit helpt je om je ideeën helder en duidelijk over te brengen.


3. what's in it for them

Oftewel: wat levert het anderen op? Denk hierbij niet alleen aan resultaat en opbrengst, maar bijvoorbeeld ook aan plezier, samenwerking en voldoening.


4. ken je publiek

Leeftijdsgenoten enthousiasmeren voor jouw initiatief vraagt een andere aanpak dan de gemeente overtuigen. Dus: lees je in. Bereid je voor. Denk na over de taal die je gebruikt, zodat je telkens weer de juiste snaar weet te raken.


5. wees jezelf

Misschien wel de belangrijkste tip van alle bouwstenen. Wat je ook doet, hoe groots je plannen ook zijn, je verhaal is pas overtuigend als jij erachter staat. Op jouw manier.


quote_20.jpg

meer lezen over motivatie en passie:

bekijk een andere bouwsteen